Chip Ganassi Racing strikt Dylan Kwasniewski als development driver

Door

Blue Jeans Go Green 200 - Practice

Chip Ganassi Racing heeft bekend gemaakt dat zij de 18-jarige Dylan Kwasniewski uit Las Vegas hebben vastgelegd als development driver voor het team. Daarmee neemt Ganassi een voorsprong op andere NASCAR teams en is Kwasniewski een carrière in de NASCAR Sprint Cup Series bijna verzekerd.

Kwasniewski werd in 2012 de jongste NASCAR K&N Pro West Series kampioen ooit en won een jaar later, in zijn eerste jaar in de NASCAR K&N Pro East Series opnieuw het kampioenschap.

Rookie
In 2014 is Kwasniewski een rookie in de NASCAR Nationwide Series. Hij bestuurt de #31 Rockstar Energy Chevrolet voor Turner Scott Motorsports. Zijn beste resultaat na drie races is een achtste positie in Daytona.

Reality show
Baggy pants, een blonde Elvis kuif en een eigen reality show bij internet aanbieder AOL. Kwasniewski is een flamboyante en extraverte tiener die men niet meteen verwacht in de Redneck wereld van NASCAR.

Teameigenaar Chip Ganassi over Kwasniewski:

Sommigen zeggen dat hij een marketing droom is. Dat is nooit verkeerd in deze sport. Andere mensen in ons team moeten zich daar maar zorgen over maken. Ik kijk enkel naar de kwaliteiten van hem als coureur. Hij heeft zeker indruk op mij gemaakt vanaf het eerste moment dat ik hem zag. Het is een uniek talent. Natuurlijk door zijn resultaten, maar hij heeft alle elementen om te excelleren: zijn professionale houding, vaardigheden achter het stuur en vastberadenheid zijn behoorlijk bewonderenswaardig voor iemand die zo jong is.

Het zal nog minimaal twee jaar duren, misschien drie jaar voordat Kwasniewski voor ons in de NASCAR Sprint Cup Series rijdt

Kwasniewski over deze deal:

Ik ben ontzettend opgetogen met deze kans. Het geeft mij absoluut de mogelijkheid om de top te bereiken in NASCAR. Maar ik ben mij ervan bewust dat ik er nog lang niet ben en dat dit contract mij geen garanties geeft. Ik zal het nog elke keer moeten laten zien op de baan.

Tot die tijd is Kwasniewski iedere week te volgen in de Nationwide Series op Motors TV.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen