NBA Off-season Preview: Orlando Magic

Door

Oklahoma City Thunder v Orlando Magic

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Orlando Magic.

Terugblik 2014/2015
Met een bundeling van een aantal interessante talenten werd er bij aanvang van het seizoen voorzichtig gedacht aan plaatsing voor de play-offs. In praktijk, echter, vielen de resultaten tegen, en wist de ploeg maar twee wedstrijden meer te winnen (van 23 naar 25) dan het seizoen ervoor, waardoor voor het derde achtereenvolgende seizoen de play-offs niet werden gehaald.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Nikola Vučević
Channing Frye
Victor Oladipo
Aaron Gordon
Maurice Harkless
Elfrid Payton
Andrew Nicholson
Evan Fournier
Ben Gordon (volledig ongegarandeerd)
Luke Ridnour (volledig ongegarandeerd)
Dewayne Dedmon (volledig ongegarandeerd)
Devyn Marble (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Tobias Harris (restricted)
Willie Green (urestricted)
Kyle O’Quinn (restricted)

Draftkeuzes
# 5
# 51

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Tobias Harris
2) Draften small forward
3) Versterken met back-up point guard via free agency

Als de Magic echt een stap vooruit willen maken, ligt de focus deze zomer op de small forward positie. Free agent Tobias Harris is pas 22, maar speelde afgelopen seizoen al in zijn vierde seizoen in de league, en wist zich elk seizoen te verbeteren. Derhalve is de upside té groot om hem te laten lopen. Om de bank, die na Cleveland de laagste productie had afgelopen seizoen, te versterken, zou Orlando ook een (scorende) SF moeten draften. Denk hierbij aan Justise Winslow of Mario Hezonja. Om de bank van een extra punch te voorzien, is het wijs wanneer Orlando een poging doet om (back-up) point guards zoals Aaron Brooks, C.J. Watson of Mo Williams te contracteren.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Magic

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen