NBA Update: Vogel verlengt, Wiggins maakt indruk

Door

Washington Wizards v Indiana Pacers - Game Two

De Indiana Pacers hebben het contract met coach Frank Vogel opengebroken en met meerdere jaren verlengt. Vogel gaat zijn vierde jaar in als hoofdcoach en was tot dusver succesvol in Indiana, waar hij twee keer de Eastern Conference Finals wist te bereiken. Zijn totale record in de NBA als coach is een indrukwekkende 147-82.

President Larry Bird is in zijn nopjes met de nieuwe verbintenis: “Ik ben er blij met het contract. Vogel heeft het geweldig gedaan en ik kijk er naar uit onze doelstellingen te behalen in deze verlengde samenwerking.”

Ook Vogel toonde zich een tevreden man. “Het is een eer hier te werken en dit team te mogen leiden. Ik kijk uit naar de toekomst en ben dankbaar om met zo’n goede groep te kunnen werken.”

Ricky Rubio weigert aanbod van Wolves
De Spaanse point guard van de Minnesota Timberwolves heeft een eerste contractaanbieding ter waarde van 48 miljoen dollar naast zich neer gelegd. Rubio staat te boek als een van de beste passers in de league, maar heeft tevens een van de beroerdste schotpercentages in de NBA. Toch zou de pas 23-jarige guard  een max-deal willen ter waarde van 85 miljoen dollar.

De deadline om contracten te verlegen is 31 oktober. De vraag is of beide partijen voor die tijd het eens kunnen worden, want de bedragen liggen op het moment erg ver uit elkaar. Het is echter zeer aannemelijk dat de Timberwolves een verbeterde aanbieding doen, vooral met de mogelijkheden in salary cap na de nieuwe televisiedeal. Dan moet de ploeg wel geloof hebben dat zijn schot zich nog aanzienlijk verbeterd wordt. In het vierde kwart schoot Rubio vorig jaar slechts 27,2 procent raak.

Wiggins speelt goed, maar verliest
Andrew Wiggins speelde gisteren voor het eerst in zijn leven een oefenduel tegen NBA-spelers en de eerste pick van de draft stelde niet teleur. Zowel op aanvallend als verdedigend vlak liet de Canadees zien klaar te zijn voor het aankomende seizoen. Wiggins dunkte, schoot drietjes en beschermde de basket als een volwassen speler. Zijn Timberwolves schoten echter wel te kort tegen de Indiana Pacers: 103-90. Bekijk hier de highlights van Wiggins debuut, waarin hij achttien punten scoorde.

Bosh praat niet met LeBron

LeBron James verliet deze zomer vrij onverwacht de Miami Heat, waardoor er ‘slechts’ twee ringen werden gewonnen en niet twee, drie, vier, vijf…

Nadat King James en zijn talenten South Beach verlieten werd er verwacht dat Chris Bosh zou tekenen bij de Houston Rockets, maar hij bleef de ploeg trouw. Voor zijn voormalig teamgenoot heeft hij echter geen tijd meer.

 

Overige oefenduels

Er waren gisteren in totaal negen duels. Bekijk hieronder een rondje langs de velden en de meeste spectaculaire plays!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen