Minnesota United FC op weg naar de MLS

Door

Minnesota United FC

Minnesota United FC voert vergevorderde gesprekken met de Major League Soccer over toetreding tot het hoogste niveau. De huidige NASL-club is van mening dat Minnesota “the perfect home” is voor een volgende uitbreiding van de MLS.

De afgelopen dagen gonsde het van de geruchten dat de MLS het expansion bod van Minnesota United FC zou hebben geaccepteerd. Gisteravond maakte de voetbalbond op haar website bekend dat het bod niet is geaccepteerd, maar dat beide partijen vergevorderde gesprekken voeren.

24 clubs in 2020
Met de toetreding van New York City FC en Orlando City SC dit seizoen is het aantal clubs op het hoogste voetbalniveau in Amerika gegroeid naar 20. De voornemens van de bond zijn bekend: 24 MLS-clubs in 2020. Samen met de al geplande toetreding van het Miami van David Beckham zou Minnesota United een serieuze kandidaat zijn om dat te realiseren.

“Wij zijn in een vergevorderd gesprek met Bill McGuire en zijn partners in Minnesota om een expansion club naar de Twin Cities te brengen,” zegt MLS-commissioner Don garber in een statement. “We zijn vooral ook zeer enthousiast over hun plannen om een soccer-specific stadion te bouwen, dat als nieuwe thuishaven zal gaan fungeren.”

Hoopvol
Garber benadrukt dat in de aankomende 30 tot 45 dagen een nieuwe MLS-uitbreiding wordt aangekondigd. De beleidsmakers in Minnesota zijn er van overtuigd dat zij hiervoor als serieuze optie worden gezien:

As you may be aware, MLS executives have stated their plan is to announce the next expansion market in the 30-45 days. MLS leadership is well aware that the passionate soccer fans in Minnesota combined with a world-class, soccer-specific stadium make the Twin Cities and our state a perfect home for the next MLS expansion team.

NASL
Minnesota komt uit in de NASL, na de MLS het tweede niveau in Amerika. In tegenstelling tot de MLS is de NASL nog niet aan het nieuwe seizoen begonnen. Vorig jaar werd Minnesota tweede achter San Antonio Scorpions; de seizoenen ervoor eindigde de club steevast achterin de middenmoot.

Foto’s: MLS & Minnesota United FC

Ook leuk om te lezen