UPDATE: David Villa tekent bij New York City FC

Door

Spain v Czech Republic - EURO 2012 Qualifier : Nieuwsfoto's

Donderdag berichtte SportAmerika nog dat David Villa dichtbij een overgang naar New York City FC was. En gisteren zou de Spaanse aanvaller, die afgelopen seizoen uitkwam voor Atlético Madrid, een medische keuring hebben ondergaan nabij Manchester. Inmiddels is al het papierwerk in orde.

Tweet
Vanochtend nam David Villa via Twitter in een videoboodschap afscheid van de fans van Atléti. De spits bedankte ze voor hun steun en gaf aan dat sommige fans hem hadden gesmeekt in Madrid te blijven. Villa heeft er pas één seizoen op zitten bij Atlético, waarmee hij de Spaanse titel won en tweede werd in de Champions League, maar geeft aan dat de club en de fans voor altijd een plekje in zijn hart hebben veroverd.

Videoboodschap
In de videoboodschap spreekt Villa van een nieuwe uitdaging die hij en zijn familie simpelweg niet af konden slaan. Hij zegt altijd op zoek te zijn naar sportieve uitdagingen en die heeft hij nu gevonden in New York. NYCFC debuteert volgend seizoen in de MLS en heeft zich dus al verzekerd van de komst van de Spaanse topscorer aller tijden. Villa tekent voor drie jaar in New York. Waarschijnlijk wordt hij bij zijn nieuwe club vergezeld door Frank Lampard van Chelsea, die de laatste dagen veelvuldig wordt gelinkt aan New York City FC.

Hieronder zie je de tweet met daarin de toespraak die David Villa opnam voor de fans van Atlético Madrid. Het is mogelijk de video met Engelse ondertiteling te bekijken.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen