Revolution verrassend onderuit bij hekkensluiter; Toronto langs Crew

New England Revolution v Houston Dynamo

New England Revolution, de koploper in de Eastern Conference, heeft zich gisteren verkeken op hekkensluiter Montreal Impact. De Revs waren al zeven wedstrijden op rij ongeslagen, maar aan die reeks kwam in Canada abrupt een einde.

De hele wedstrijd lang was Revolution geen schim van zichzelf en het kwam geen moment ook maar in de buurt van het indrukwekkende vormpeil van de afgelopen weken. Uiteindelijk vielen er drie kansjes te noteren voor New England, terwijl Impact gemakkelijk met vier of vijf doelpunten verschil had kunnen winnen.

Overmacht Montreal
Montreal begon goed aan de wedstrijd en loerde op de counter. Al na twee minuten deden Andrés Romero en Marco Di Vaio een een-tweetje, waarna eerstgenoemde beheerst de keeper door de benen speelde en scoorde. Er volgden nog meer kansen voor Impact, maar Di Vaio en McInerney hielpen hun mogelijkheden om zeep. Toch verdubbelde Montreal in de eerste helft al hun voorsprong. Debutant Issey Nakajima-Farran, die sowieso een prima indruk maakte, schoot op doel, de keeper moest lossen en MrInerney scoorde uit de rebound.

In de tweede helft verdedigde Impact met succes hun voorsprong, de Revs kwamen niet verder dan een grote kans in de blessuretijd. Ondanks deze verrassende nederlaag blijft New England de Eastern Conference aanvoeren met 23 punten uit dertien wedstrijden. Impact moet het doen met tien uit twaalf, waardoor Montreal op de laatste plaats staat, daar verandert deze knappe zege niets aan.

Toronto in slotseconden langs Columbus
Jermain Defoe ontpopte zich gisteren eens te meer tot de ware held van Toronto. Hoewel Columbus Crew aanvankelijk op weg leek naar een overwinning, knokte Toronto zich in eigen huis tot twee keer toe terug in de wedstrijd.

Na achttien minuten scoorde Columbus na een mooie counter, Justin Meram scoorde op fraaie wijze. Kort daarna verzilverde Defoe een zelfversierde penalty en 1-1 was ook de ruststand. In de tweede helft kwam Columbus via Viana opnieuw op voorsprong, maar dat bleek niet genoeg voor de overwinning. Vlak voor tijd maakte Defoe zijn tweede van de avond en in de slotseconden trok Toronto de wedstrijd helemaal naar zich toe, toen Henry de winnende maakte.

Door de winst op Columbus staat Toronto FC nu vijfde in de Eastern Conference; daarentegen wel met een fors aantal wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere teams. Toronto behaalde zestien punten in tien wedstrijden. Columbus Crew staat een plekje lager, met evenveel punten uit dertien wedstrijden.