Pirlo bezoekt Yankee Stadium, overgang naar NYCFC lijkt nabij

Door

Andrea Pirlo Juventus New York City FC NYCFC Yankee Stadium

Andrea Pirlo speelt zijn gehele loopbaan al in Italië, maar wordt nu geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar New York City FC. Momenteel verblijft de middenvelder in New York en voedt daarmee de geruchten.

Gesignaleerd
De 36-jarige middenvelder werd vannacht gesignaleerd in het Yankee Stadium, waar hij met zijn kinderen de honkbalwedstrijd tussen de New York Yankees en de Detroit Tigers aanschouwde. Pirlo verscheen op het grote stadion scherm en werd met gejuich begroet door het aanwezige publiek. Verschillende media suggereren sindsdien dat Pirlo in New York is om de laatste plooien omtrent zijn transfer naar New York City FC glad te strijken.

(Tekst loopt door na Tweet)

Aanstaande vrijdag
Pirlo zet nog in de loop van de komende week zijn handtekening onder een contract en zal aanstaande vrijdag worden gepresenteerd, zo vertelde een bron aan Sporting News. Het zou het einde van een succesvol werkverband bij Juventus betekenen. Met die club speelde hij onlangs de prestigieuze Champions League finale – het verloor van Barcelona – en won hij de afgelopen vier jaar de Scudetto, het Italiaanse landskampioenschap.

Ondanks alle geruchten, heeft de routinier zelf – bekend om zijn fenomenale traptechniek – nog altijd geen duidelijkheid gegeven over zijn sportieve toekomst. Begin juni hulde hij zich in nevelen: “Er gaan veel geruchten. Maar ik ga door met voetballen en zal er bij zijn op het EK in 2016”, was het enige dat de controleur kwijt wilde. Juventus zou achter de schermen al rekening houden met een vertrek van de controleur. Sami Khedira werd transfervrij overgenomen van Real Madrid.

New York City FC
Bij New York City FC kan Pirlo samenspelen met onder meer Frank Lampard, David Villa en Amerikaans international Mix Diskerud. De club kende een stroeve start van de competitie met slechts één overwinning in haar eerste dertien wedstrijden. Toch lijkt de weg omhoog nu te zijn ingezet met drie zeges op rij.

Foto: La Gazetta dello Sport

Ook leuk om te lezen