‘Cristiano Ronaldo prikt datum voor komst naar MLS’

Door

ronaldoshirtless
Drie jaar geduld. Dat is wat Cristiano Ronaldo van de Amerikaanse voetbalfans vraagt. De Portugese superster van Real Madrid zou volgens meerdere bronnen een datum hebben geprikt voor zijn komst naar de Major League Soccer.

Vrije transfer
De komst van Ronaldo naar de MLS zou volgens Sports Illustrated-journalist Grant Wahl door verschillende mensen worden bevestigd. De drievoudig winnaar van de Gouden Bal wil eerst zijn driejarige contract bij Real Madrid uitdienen, om vervolgens met een vrije transfer naar de Verenigde Staten te komen.

Ronaldo heeft in het verleden al vaker gezegd dat hij een overstap naar de MLS wel ziet zitten. In dit interview, uit 2012, sprak hij al met veel sympathie over de Amerikaanse competitie.

“Only God knows”
Twee maanden geleden vertelde de zaakwaarmer van Ronaldo, Jorge Mendes, het volgende over de toekomst van zijn cliënt:

“He will finish his carreer at Real Madrid, and after that, perhaps he will go to the United States. Only God knows what will happen.”

Torenhoog niveau
Hoewel Ronaldo zelf nog niets heeft bevestigd, zou zijn komst natuurlijk meer dan welkom zijn voor de MLS en Amerika in het algemeen. De Portugees presteert al jaren op een torenhoog niveau, samen met de Argentijnse ster Lionel Messi van FC Barcelona. Cristiano Ronaldo scoorde in 189 competitiewedstrijden voor Real Madrid maar liefst 207 doelpunten. De totale balans van Ronaldo’s carrière: 578 wedstrijden, 411 doelpunten en 167 assists. In het nationale shirt van Portugal maakte Ronaldo in 122 wedstrijden 52 treffers.

Cristiano Ronaldo

Amerikaanse hotspots
Uiteraard wordt er al druk gespeculeerd over de mogelijke bestemming van Ronaldo, die in 2018 33 jaar is. Volgens de berichten ambieert de aanvaller een leven in één van de Amerikaanse hotspots: Los Angeles, New York of Miami.

David Beckham, Commissioner Don Garber and Mayor Carlos Gimenez Press Conference

Ronaldo bij Beckham?
Ronaldo in Miami bij de club van David Beckham? Dat zou maar zo kunnen. Beckham heeft ongeveer een jaar geleden in een interview verteld dat hij Ronaldo en ook Messi twee fantastische spelers vond. “Ik ga er niet omheen draaien dat ik deze spelers voor mijn club zou willen laten spelen. We zullen zien wat er in de toekomst gebeurd.”

“I would love to play with him
Anderszijds sprak Messi tijdens het Ballon ‘d Or-gala zijn wens uit om ooit samen met Ronaldo in één team uit te komen.

“I think he will definitely be one of [the best players ever], it will be difficult to top that. But yes I’d obviously love to play [with him]. I have been fortunate enough to be able to play with many good players and obviously I would love to play with him.”

Handout image showing artist rendering of a proposed stadium for a MLS team backed by Beckham in Miami

Problemen
De geruchten rond de mogelijke komst van Ronaldo naar Miami ten spijt, Beckham moet eerst orde op zaken stellen. De Engelsman is bezig met zijn eigen MLS-franchise, maar ondervindt problemen in zijn zoektocht naar een stadion. Daardoor begint toetreding tot de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie steeds verder uit zicht te raken.

DSC_0222

Messi en Ronaldo in de MLS?
Gaan de twee beste spelers van de wereld ooit gezamenlijk naar de MLS? Het is te vroeg om daar antwoord op te geven, maar het lijkt er in ieder geval wel op dat één van de twee overstag is. Nu Messi nog.

Foto’s: Getty Images & MLSSoccer.com

Ook leuk om te lezen