Negen man New England laten overwinning glippen

lee-nguyen

Het duel tussen de twee beste teams in de Eastern Conference is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Door twee domme rode kaarten kwam New England al vroeg in de tweede helft met negen man te staan en werd het onmogelijk om de voorsprong te behouden.

Revolution start sterk

In de eerste helft was New England de bovenliggende partij met het meeste balbezit en de meeste gevaarlijke aanvallen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg enkele kansen, maar de defensie van D.C. reageerde elke keer sterk.

Kort voor rust sloeg New England toch toe; Juan Agudelo kopte in de 45e minuut sterk uit een corner, D.C. keeper Bill Hamid kon nog net redden, maar de spits Charlie Davis stond precies op de goed plek en zette met zijn vijfde goal New England op voorsprong.

Tweede helft kleurt rood

Direct na de openingsgoal leek het mis te gaan voor de Revolution. Uit de aftrap kreeg Lee Nguyen kreeg een gele kaart voor een domme en gevaarlijke tackle op middenvelder Davy Arnaud. Dit was een teken voor een vervelende tweede helft voor New England.

Nadat New England de bal uit een corner niet helemaal goed uitverdedigde gingen Chris Tierney en Chris Pontius het duel aan voor de afvallende bal. Chris Tierney, de linksback van New England, kwam echter met zijn been veel te hoog in en raakte de scheenbeen van Pontius. Een logische rode kaart volgde.

Niet veel later ging Nguyen in de fout, hij deelde een flinke elleboog uit aan Arnaud, scheidsrechter Mark Geiger stond er vlakbij en gaf de terechte tweede gele kaart.

Invallers maken gelijkmaker

Het duurde lang voordat D.C. United het voordeel van twee man ging benutten. De controle lag de hele tweede helft bij de ploeg uit Washington, maar het tempo lag te laag om grote kansen te creëren. Pas in de 80e minuut kwam D.C gelijk, toen de invaller Taylor Kemp vanaf links laag voorzette en de andere invaller Jairo Arrieta ontsnapte en de gelijkmaker scoorde.

D.C United zal met spijt terugkijken naar de tweede helft, met twee man meer hadden ze hun koppositie in de Eastern Conference kunnen verstevigen. Met 22 punten (twee meer dan New England) staan ze nog steeds bovenaan in de Suporters’ Shield. Voor de New England Revolution is het al de vierde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning.