MLS Play-offs: Sporting Kansas City naar finale MLS Cup

Houston Dynamo v Sporting Kansas City - Eastern Conference Championship - Leg 2Sporting Kansas City heeft zich geplaats voor de MLS Cup finale. Nadat het twee weken geleden doelpuntloos gelijk bleef, won Sporting Kansas City thuis met 2-1 van Houston Dynamo. Dominic Dwyer schoot in de drieënzestigste minuut de beslissende treffer achter Dynamo doelman Tally Hall.

In een volgepakt Sporting Park waren echter de bezoekers uit Houston die sterk aan de wedstrijd waren begonnen. Na drie minuten spelen was het al raak. Het was Oscar Boniek Garcia die doelman Jimmy Nielsen kansloos liet, en de bezoekers op voorsprong bracht. Niet snel daarna kreeg de thuisploeg een grote kans op de 1-1, maar Dom Dwyer was niet scherp genoeg voor het doel. Even later was het dan toch raak voor Sporting Kansas City. C.J. Sapong scoorde beheerst nadat hij de bal onverwacht voor de voeten kreeg na een fout in de Kansas verdediging. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht, en waren er kansen over en weer. Cam Weaver schoot over namens Houston, terwijl Sapong verzuimde om de thuisploeg op voorsprong te zetten na goed voorbereidend werk van Dwyer. Zodoende was 1-1 de ruststand.

In de tweede helft was het wederom Houston Dynamo dat sterk begon, maar deze keer kwam het niet tot een treffer. Aanvaller Shields schoot na een mooie aanval in het zijnet. In de drieënzestigste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Benny Feilhaber zette Dom Dwyer met een sublieme steekbal vrij voor doelman Hall, en die schoot de 2-1 binnen voor Sporting Kansas City. Diezelfde Hall ging vervolgens bij een vrije trap in de fout, maar Aurélien Collin kon dit buitenkansje niet benutten voor de thuisploeg. Uitblinker Feilhaber had even later weer een mooie voorzet in huis, maar Dwyer kopte recht in de handen van Tally Hall. Daardoor bleef Houston Dynamo hoop houden op een goed resultaat. Houston kreeg nog één goede mogelijkheid via een schop van Corey Ashe, maar doelman Nielsen maakte een knappe en zeer belangrijke redding voor Sporting Kansas City. En in de laatste tien minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar voor Kansas City, die zich mogen opmaken voor hun eerste MLS Cup finale sinds 2003.