MLS Update – Speelronde #27 Atlanta trekt in nieuw onderkomen

Afgelopen weekend was speelronde 27 een feit in de MLS. Een speelronde waarin Atlanta United hun eerste wedstrijd speelde in hun nieuwe stadion: het Mercedes Benz Stadium!

Atlanta United wint eerste wedstrijd in nieuw onderkomen

Voor Atlanta United was het dus een hele speciale wedstrijd, hun eerste in het nieuwe stadion. De kosten van het nieuwe stadion waren erg hoog, meer dan een biljoen dollar zelfs. Maar dan heeft de stad ook wat, een stadion voor Atlanta United en de Atlanta Falcons (NFL).

The five stripes begonnen uitstekend aan de wedstrijd, dat werd uiteindelijk zelfs beloond met een vroeg doelpunt. Al in de viertiende minuut wist Atlanta te scoren via een half schot van Leandro González Pirez nadat Hector Villalba de voorzet kon voorlengen met zijn hoofd.

Pas in de tweede helft wist Atlanta United weer te scoren. Na een lage voorzet van Miguel Almiron kon spits Josef Martinez de bal gemakkelijk binnenschieten voor de 2-0 tussenstand.

Uiteindelijk werd het ook zelfs nog 3-0 voor Atlanta. Nadat Villalba een voorzet gaf stapte Martinez er slim overeen, hierdoor kon de linksback Gregory Garza de bal vrij eenvoudig binnenschieten.

Atlanta zal de komende vijf wedstrijden allemaal spelen in hun nieuwe stadion. Over de sfeer in het stadion hoeven de spelers niet te klagen. De sfeer zat er namelijk al goed in tijdens de wedstrijd afgelopen zondag.

Toronto FC verzekerd van Play-offs

Toronto kon bij winst op de San Jose Earthquakes zijn plaats voor de MLS Play-offs verzekeren nadat Portland met 1-0 had gewonnen van New York City FC.

Toronto kwam halverwege de eerste helft al op een 1-0 voorsprong nadat Victor Vazquez kon binnenschieten op een voorzet van rechtsback Steven Beitashour. San Jose-keeper Andrew Tarbell taste volledig mis en liet hierdoor Vazquez gemakkelijk scoren.

In de 48ste minuut kwam Toronto zelfs op 2-0, nadat Vazquez een steekbal gaf op Jozy Altidore die vervolgens in de verre hoek kon scoren. De international van Amerika scoorde hiermee zijn 50ste MLS-doelpunt

Zestien minuten later was het weer raak voor Altidore. De Amerikaanse spits van Toronto kon bij de tweede paal vrij binnenkoppen voor z’n 13edoelpunt van het seizoen.

In de 66ste minuut werd het zelfs nog 4-0 nadat Jonathan Osorio de een-twee aan gaat met Chris Mavinga. De Canadese middenvelder ging vervolgens nog iets verder lopen en kon uiteindelijk uithalen voor de einduitslag van 4-0.

Speler van de week

Onze speler van de week is Jozy Altidore. Toronto FC Heeft zich namelijk aan de hand van Jozy Altidore geplaats voor de play-offs plaatsen van de competitie. Met 2 doelpunten in 26 minuten had Altidore een aanzienlijk aandeel in de 4-0 overwinning van Toronto over de San Jose Earthquakes.

9 LA Galaxy 27 27 -12
10 Minnesota United FC 26 26 -20
11 Colorado Rapids 27 25 -16

Vancouver is dankzij een 3-2 overwinning tegen Real Salt Lake gestegen naar een derde plaats. Hiermee staan ze nog maar drie punten van de kop positie. Ook helemaal bovenin is er een plaatsverandering, de Portland Timbers nemen de kop positie over van Seattle nadat de Timbers verassend won met 0-1 in en tegen New York City.

11 D.C. United 27 28 -23

Orlando City is dankzij een 2-1 overwinning op D.C. United een plaats gestegen naar plek nummer negen. Ondanks deze kleine stijging zijn de play-offs plekken nog ver weg.

Volgende speelronde

In de volgende speelronde staat de ‘topper’ Vancouver Whitecaps – Columbus Crew op het programma. Beide teams zullen willen winnen om diverse redenen. De Black & Gold zou graag willen winnen om hun vierde plaats te behouden, wellicht zelfs nog een derde plaats mits Chicago verliest. De Whitecaps zouden graag willen winnen om in het spoor van de Timbers te blijven. De wedstrijd vindt plaats in de nacht van zaterdag op zondag om een uur.

De volgende interessante wedstrijd is die van de San Jose Earthquakes tegen Houston Dynamo. Bij een overwinning van San Jose kunnen ze namelijk Houston voorbij klimmen op de ranglijst. Dit zou gelijk betekenen dat de San Jose Earthquakes in de play-offs plaatsen staan.