Seattle verstevigt koppositie door winst op Real Salt Lake

Philadelphia Union v Seattle Sounders

De Seattle Sounders hebben prima zaken gedaan in de Western Conference. In de topper tegen Real Salt Lake bleek de thuisploeg met ruime cijfers te sterk. Het werd uiteindelijk 4-0. Door de zege gaat Seattle ruim aan kop in de Western Conference. Real Salt Lake volgt op vijf punten achterstand op de tweede plaats.

Team USA
Beiden teams konden niet in hun sterkte opstelling aantreden. Zo moesten de Sounders het doen zonder DeAndre Yedlin en Clint Dempsey. Real Salt Lake kon niet beschikken over Nick Rimando en Kyle Beckerman. De vier spelers hebben de definitieve selectie van Team USA gehaald.

Eerste helft
In de eerste helft ging het gelijk op, maar werden er weinig kansen gecreëerd door beide teams. Na ruim veertig minuten spelen kregen de Sounders een makkelijk gegeven strafschop nadat er een overtreding was begaan op LaMar Neagle. Gonzalo Pineda wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de thuisploeg op voorsprong vanaf elf meter. Zijn tweede benutte strafschop in even zoveel weken.

Tweede helft
Na rust kwam Seattle sterk uit de startblokken. En had het amper tien minuten nodig om tot scoren te komen. Op de rand van het strafschop gebied kreeg de thuisploeg een vrije trap. Oud Heerenveen speler Marco Pappa ging achter de bal staan, en schoot vervolgens onhoudbaar binnen. 2-0.

Na het doelpunt kreeg ook Real Salt Lake enkele mogelijkheden, maar het was de thuisploeg die via een counter de score wist uit te breiden. Chad Barrett fungeerde als eindstation van een snelle aanval en schoot raak. Garcia wist nog bijna te scoren voor Real Salt Lake, maar zijn schot ging via de lat over. Seattle lukte het in de eindfase nog wel een keer te scoren, Obafemi Martins bepaalde de eindstand op 4-0.