Tim Duncan over rematch: ‘Deze keer pakken we Miami’

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game 6

Kort nadat de San Antonio Spurs de Oklahoma City Thunder in Game 6 van de Western Conference Finals uitschakelden, ging de focus richting de Miami Heat. De ploeg van coach Gregg Popovich verloor afgelopen seizoen in de NBA Finals van Miami na een spannende serie van zeven wedstrijden. Veteraan Tim Duncan kijkt dan ook uit naar de rematch.

“Na de verschrikkelijke nederlaag afgelopen seizoen is het eigenlijk ongelofelijk dat we de focus terug hebben”, zei Duncan die stiekem hoopte op de Heat als tegenstander in de finale. “We zijn weer terug. We kijken er erg naar uit. Nog vier wedstrijden die we moeten winnen, en deze keer klaren we de klus tegen Miami.”

Duncan’s misser in Game 7
Een jaar geleden waren de Spurs in Game 6 van de NBA Finals slechts 28.2 seconden verwijderd van het kampioenschap. Een voorsprong van vijf punten leek immers voldoende. Ray Allen stak daar een stokje voor met zijn get those motherf***ing ropes out of here driepunter om een verlenging te forceren.

Miami sloeg uiteindelijk in Game 7 toe, nadat Tim Duncan in de slotfase een schotpoging van dichtbij miste. Hij zei na afloop dat wedstrijd zeven hem voor altijd zou achtervolgen.

Duncan en de Spurs krijgen dus een kans om de nare smaak van een jaar geleden weg te spoelen. Game 1 van de 2014 NBA Finals staat donderdag op het programma in San Antonio. Of zoals Dwyane Wade van de Miami Heat zegt: ‘De twee beste ploegen ontmoeten elkaar in de finale.”

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. YEEEAAHHHH TIMMAAAAYYYYY!!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen