Colorado Rapids houden punten in eigen stadion

Colorado Rapids zijn er voor het eerst dit seizoen in geslaagd om een thuiswedstrijd in winst om te zetten. Vaak werd er niet gescoord, maar één treffer was ditmaal genoeg om de punten in eigen huis te houden. Tegenstander Vancouver Whitecaps keerde onverrichter zaken huiswaarts: 1-0.

Het was daarmee de eerste keer sinds 25 juli 2014 dat de ploeg in het eigen Dick’s Sporting Goods Park weer eens wist te winnen. Hoewel het balbezit voor de Rapids was, waren de meeste kansen voor de Canadezen, namelijk drie-om-zes.

Schwalbe

In de 24ste minuut kreeg Kianz Froese een gele kaart wegens een schwalbe, tijdens een duel in het strafschopgebied met Clint Irwin. Er volgde nog een paar goede mogelijkheden om de ban in de eerste helft te breken, waaronder een kopbal van Whitecapper Octavio Rivero in de extra tijd van de eerste helft, die op de paal belande. Uit de counter die daaruit volgde, deed Rapids bijna hetzelfde: Dillon Powers schoot net naast de paal.

Twintig minuten vertraging

Het weer hield niet over. Door onweer boven Colorado duurde het twintig minuten langer alvorens de spelers met de tweede helft konden beginnen.

Zes minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Gabriel Torres gaf met een magnifiek hakje de assist op Lucas Pittinari, die de bal droog in de korte hoek binnen werkte. Het was zijn eerste doelpunt in de MLS.

Niet veel later werd Torres vervangen en mocht Kevin Doyle zijn debuut maken. Hij sloot eerder deze week aan bij de training van de Rapids.

Dicht bij de gelijkmaker

Acht minuten voor het einde van de wedstrijd leek Vancouver op gelijke hoogte te zijn gekomen. Pedro Morales schoot een vrije trap binnen, maar de scheidsrechter had zijn goedkeuring voor het nemen van ervan nog niet gegeven. En dus bleef het bij een 1-0 eindstand.