Thierry Henry verlaat definitief MLS, en beraadt zich over zijn toekomst

Door

Chicago Fire v New York Red Bulls

Wat al een tijdje bekend was, is maandag ook definitief en officieel naar buiten gebracht door Thierry Henry. De 37-jarige Fransman zal zijn contract bij de New York Red Bulls niet verlengen, en beraadt zich over zijn nabije toekomst. Het is nog niet bekend of Henry definitief zal stoppen met zijn actieve-voetbalcarrière.

Permalink voor ingesloten afbeelding

In totaal speelde Henry vier seizoenen voor New York Red Bulls. In zijn periode bij de Bulls was hij redelijk succesvol. Hij won met de Bulls tweemaal de MLS Eastern Conference (2010 en 2013). In 122 wedstrijden voor New York Red Bulls scoorde Henry 51 maal, en was hij één van de beste spelers in de Major Soccer League. Jarenlang was Henry het uithangbord voor het voetbal in New York, en nam zijn populariteit toe in Amerika.

Terugkeer op het oude nest?
Nu hij definitief afscheid neemt van de New York Red Bulls, nemen de speculaties over zijn toekomst toe. In de wandelgangen wordt Henry al in verband gebracht met een terugkeer naar Arsenal, terwijl ook Paris Saint-Germain in de race is om zijn diensten. De aankomende periode zal de aanvaller uit Les Ulis gaan nadenken over zijn toekomst. Veel fans hopen dat hun held het seizoen zal afmaken bij Arsenal, en daar zijn spelerscarrière zal afsluiten.

Arsenal coach Arsène Wenger zal in ieder geval zijn voormalig-pupil met open armen ontvangen. Er zouden al enkele afspraken gepland staan tussen Wenger en Henry. Hierbij zal de mogelijke rol van Henry bij Arsenal besproken gaan worden. In de wandelgangen wordt gesproken over een terugkeer als speler, terwijl sommige media beweren dat Henry een rol zal krijgen in de technische staf bij Arsenal.

Op zijn Facebook hint Henry ook naar een mogelijke terugkeer bij Arsenal. Vlak na zijn bekendmaking (dat hij vertrekt bij New York Red Bulls), plaatst Henry de volgende foto als zijn nieuwe Facebook cover:

Permalink voor ingesloten afbeelding

Op Social media hopen veel Arsenal fans dat hun held terugkomt als speler bij The Gunners. Of Henry daadwerkelijk zal gaan spelen voor Arsenal is dus de vraag. Mogelijk komt op korte termijn meer duidelijkheid over de toekomst van Henry, wie aangaf alle opties te overwegen, en in de komende weken een beslissing zal nemen over zijn nabije toekomst.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen