Seattle Sounders te sterk voor Whitecaps

1uTaw7.AuSt.38

De Seattle Sounders hebben op bezoek bij rivaal Vancouver zich gerevancheerd voor het teleurstellende verlies vorige week bij Columbus Crew. Door twee goals in de eerste helft van Chad Barrett wonnen de Sounders verrassend gemakkelijk van de Whitecaps.

Chad Barrett held voor Seattle

De Sounders moesten het deze wedstrijd doen zonder sterspeler Obafemi Martins. De spits die al zes doelpunten op zijn naam heeft staan had last van een scheenbeenblessure. De vervanger van Martins was de ervaren spits Chad Barrett.

Al in de vijfde minuut deed Barrett Martins vergeten; Clint Dempsey zette Barrett een op een met de keeper met een mooie steekbal. Zonder aanname tikte hij de bal langs keeper David Ousted, die te laat uitkomt.

Met de goal legde Seattle de zwakheden van Vancouver’s defensie bloot, het centrale duo van ex-Roda JC’er Pa Madou-Kah en Kendall Waston is fysiek sterk en agressief, maar beide verdedigers zijn te langzaam om een gevaarlijke counter van de Sounders te stoppen.

Vancouver ongevaarlijk

In de eerste twintig minuten waren de Whitecaps de bovenliggende partij. Met 70 procent balbezit drukte ze op de defensie van de Sounders. Maar met het balbezit werd weinig gedaan, Pedro Morales kwam het meest dichtbij een doelpunt, maar zijn poging werd gered door Stefen Frei. In tegenstelling tot Vancouver verdedigde Seattle sterk en maakte het in balbezit geen enkele fout.

Na een periode zonder kansen slaat Seattle in de 38e minuut opnieuw toe. Marco Pappa geeft vanaf het middenveld een hoge pass naar Barrett, die met een mooie volley de 0-2 eindstand op het bord zet.

Seattle Sounders dicteren tweede helft

Na de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De Sounders hadden de hele tweede helft het meeste balbezit en speelde de bal rustig rond. Vancouver kon op geen enkel moment gevaarlijk worden en gaf ruimte weg voor de counter, waarruit Seattle nog een enkele keer een paar kansen kregen.

De winst op de Whitecaps zet Seattle derde in de western conference met twee wedstrijden minder gespeeld dan de Whitecaps, die hun koppositie moest afgeven aan FC Dallas. In de strijd om de Cascadia Cup, de competitie tussen de Portland Timbers, Vancouver Whitecaps en Seattle Sounders, staat Seattle nu bovenaan.