MNF Recap: Jets walsen over Miami heen, Dolphins winnen de game

Miami Dolphins v New York Jets

De laatste NFL wedstrijd van week 13 was een AFC East duel tussen de Miami Dolphins en de New York Jets. In New Meadowlands moesten de Dolphins laten zien of zij echt play-off waardig zijn en kreeg Geno Smith, dankzij de blessure van Vick, voor de tweede keer dit seizoen een kans om te laten zien dat hij een waardige NFL quarterback is. De wil van de Dolphins was uiteindelijk net iets sterker dan dat van de Jets: Eindstand: 16-13

In de eerste helft hoefde Geno Smith dat niet te laten zien, want de running game namen de Jets bij de hand naar een 10-3 voorsprong bij rust. In de eerste twee kwarten werden er maar liefst 210 rushing yards behaald door zes verschillende baldragers. Een 47 yard run van Chris Johnson werd opgevolgd door:

Na rust werd er van de Dolphins verwacht dat zij de wedstrijd over zouden nemen. De Fins waren namelijk het team dat de meeste punten maakte in het derde kwart. Dit liep echter anders. Beide teams scoorden in dit kwart slechts een fieldgoal. Dat kwam deze wedstrijd op aardig wat kritiek te staan.

Aan het begin van het vierde kwart wisten de Dolphins de wedstrijd gelijk te trekken. Na een goede stop van de Miami defense hoefden Tannehill en consorten de bal maar 39 yards richting de Jets endzone te bewegen. Lamar Miller eindigde de drive met een 4 yard touchdown run.

De Jets wisten de daaropvolgende drive het veld wel over te steken, maar zij wisten zichzelf niet te belonen, kicker Nick Folk miste zijn tweede fieldgoal van de avond en met deze startpositie wisten de Dolphins wel raad. Met nog twee minuten op de klok wist Chaleb Sturgis zijn tweede fieldgoal te maken en de Fins naar een voorsprong te schieten.

In de resterende tijd kon Geno Smith, die deze avond maar zeven succesvolle passes gooide, niets klaar spelen en zo eindigden deze Monday Night Football in de broodnodige winst voor de Dolphins die daarmee nog volop in de running zijn voor de play-offs.