NBA Recap: Clippers blijven winnen

Door

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Clippers - Game Six

Tip-Off: Clippers hebben geen moeite met Timberwolves
De Los Angeles Clippers sloten hun serie uitwedstrijden in stijl af, en hebben de goede vorm doorgezet. Kunnen we niet zeggen dat de boel op de rails is? In eigen huis kreeg Minnesota in ieder geval met 127-101 billenkoek.

Het verschil tussen de twee ploegen uitte zich vooral in rebounds en driepunters. De Clippers pakten 41 rebounds, tegen 26 voor de Timberwolves, en de mannen uit Los Angeles schoten ook nog eens 44,1 % van de driepunters raak. De Timberwolves hadden kennelijk hun bril niet opgezet, en bleven steken op 16,7%.

Bij het horen van driepunters en een degelijk percentage bij de Clippers weet je al gauw hoe laat het is. Ofwel Jamal Crawford heeft het op zijn heupen, of J.J. Redicks vizier staat op scherp. Vannacht was dit laatste het geval. Redick scoorde liefst 23 punten en kon door zijn productiviteit het vierde kwart lekker op de bank blijven zitten.

Ook Blake Griffin, speler van de week in de Western Conference, had een prima avond met 23 punten en 8 rebounds. Eigenljk droeg iedereen wel bij aan de score van de Clippers, op één persoon na. Hedu Turkoglu wist in de 9 minuten en 45 seconden die hij in het veld stond geen enkele basket te maken. Gelukkig ging hij niet helemaal statistiekloos naar huis: hij had wel drie rebounds en één assist. Misschien dat een en ander te maken heeft met zijn likstrategie die hij begin dit jaar etaleerde?

Door de winst van de Clippers heeft de ploeg uit Los Angeles definitief afscheid genomen van de middenmoot in de Western Conference. Het moyenne van de Clippers is nu 0.706 (12-5) en de eerstvolgende ploeg op de ranglijst, de Phoenix Suns, blijft steken op 0.556. Nog beter voor de Clippers: de nummers drie, vier, vijf en zes van de Western Conference komen nadrukkelijk binnen bereik.

Three Point Play
– De Spurs hebben geen medelijden getoond met de Philadelphia 76ers. Ook op halve kracht – Tim Duncan en Tony Parker waren er dit keer niet bij – had de ploeg van coach Gregg Popovich weinig moeite om de Sixers wéér een verlies te laten lijden: 109-103. Halverwege hadden de Spurs al vijftien punten voorsprong, en in de tweede helft deden de Texanen ogenschijnlijk niet heel veel meer hun best. Kawhi Leonard was met 26 punten de meest productieve speler aan de zijde van de Spurs, al zorgde Marco Belinelli voor het hoogtepunt van de avond. Floaters? Nee joh, gewoon een dikke poster!

– Het achterhoedegevecht tussen de Nuggets en de Jazz is in het voordeel beslecht van eerstgenoemde ploeg. Met 103-101 bleef Denver de concurrentie voor, ondanks het gepassioneerde thuispubliek dat op alle mogelijke manieren probeerde om hun Jazz naar de overwinning te schreeuwen. Het mocht echter niet baten: Utah verloor voor de zesde keer op rij. Omdat het spel zeker in het vierde kwart op en neer golfde speelden beide teams op het randje. Arron Afflalo van de Nuggets ging daar zelfs overheen. Met een nare overtreding mepte hij Alec Burks (per ongeluk) tegen het hout. Afflalo kreeg een flagrant two en moest naar de kleedkamer, maar zag zijn ploeg vanuit die plek alsnog winnend het veld verlaten.

– Miami blijft wisselvallig. Vannacht verloor de ploeg namelijk met duidelijke cijfers van de Washington Wizards: 107-86. Ondanks de nodige praatjes dat het allemaal goed gaat, kunnen de mannen uit Florida zeker in de topwedstrijden niet echt overtuigen. De schuld ligt vooral bij de bank. Gisteren waren Dwyane Wade en Chris Bosh namelijk prima bezig (samen 41 punten), maar als de rest van het team daar slechts 45 punten aan toevoegt weet je wel hoe laat het is. Bij de Wizards zat vooral Rasual Butler lekker in zijn vel. Hij scoorde 23 punten en was daarmee topscorer van het team – en nam en passant ook even wraak voor de poster die hij te verwerken kreeg in de openingswedstrijd van dit seizoen.

The Paint
Glen Davis tart de wetten van de zwaartekracht – tot grote hilariteit van de bank van de Clippers.

Stat of the Night
Blake Griffin is volgens SportAmerika-redacteur Vincent van Genechten geen echte topper. Maar hij trekt wel de kar voor de Clippers op het moment en was vannacht wéér belangrijk. Daarom is de Stat of the Night voor hem.

Box Score
San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers: 109-103
Miami Heat – Washington Wizards: 86-107
Denver Nuggets – Utah Jazz: 103-101
Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers: 101-127

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen