Seattle Sounders doen goede zaken in Colorado

18_10De Seattle Sounders hebben de eerste drie punten van dit seizoen in een uitwedstrijd gepakt. In Commerce City, Colorado zegevierde de ploeg van trainer Sigi Schmid met 1-3 tegen de Colorado Rapids.

Binnen vijf minuten was het raak voor Seattle. In het, met 13,134 toeschouwers gevulde, Dick’s Sporting Goods Park krulde Lamar Neagle de bal vanaf zestien meter op fabelachtige wijze achter de kansloze Rapids-doelman Clint Irwin.

Een kwartier later deed Colorado nog iets terug, aanvaller Gabriel Torres scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen na een prima steekpass van Dillon Powers.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de gescoorde goal. Neagle scoorde drie minuten later namens de Sounders zijn tweede goal van de avond. In eerste instantie stuitte hij nog op goalie Irwin, maar de in Tacoma (een stad 54 kilometer ten zuiden van Seattle) geboren middenvelder was scherper dan de klungelende Rapids-verdedigers en deponeerde de bal vanuit de rebound/scramble alsnog in het net.

In de 72ste minuut stelde Obafemi Martins de overwinning veilig voor Seattle. De Nigeriaanse sterspeler controleerde een lange pass, tussen twee Rapids-verdedigers, op fabuleuze wijze achter het standbeen en schoot de bal vervolgens langs Colorado-sluitpost Irwin.

Foto’s: Seattle Sounders / Video: Major League Soccer