MLS Update: ‘Don Ovan’ schittert in reclame

Door

460108312
In de tweede MLS Update van 2015 aandacht voor de vervroegde komst van Sebastian Giovinco naar de MLS, de plannen van Beckham in Miami en een televisiereclame met in de hoofdrol een oude bekende.

Toronto FC slaat nieuwe slag
Het is Toronto FC toch gelukt. Op het moment van schrijven (dinsdagochtend) betreedt Sebastian Giovinco Canadees grondgebied. De Italiaanse middenvelder werd maandag vrijgegeven door Juventus. Toronto FC slaat dus een nieuwe slag.

Giovinco zou eigenlijk pas in juli naar de Amerikaanse voetbalcompetitie komen, maar inspanningen van Toronto FC en Giovinco zelf hebben ervoor gezorgd dat hij transfervrij mocht vertrekken. Het avontuur start dus een half jaar eerder. Dat komt de MLS waarschijnlijk alleen maar ten goede.

Populair zonder te spelen
New York City FC speelde nog geen enkele wedstrijd, maar dat zegt niets over de populariteit van de ploeg van Jason Kreis. Uit een onderzoekje, dat werd uitgevoerd door Jackson Mitchell, bleek namelijk dat de ploeg op plek drie wat betreft Twittervolgers staat.

MLS Teams on twitter

Wellicht is het hoge aantal volgers te danken aan de relletjes waar de nieuwe franchise bij betrokken is. Zoals Lampardgate bijvoorbeeld. Of de commotie rond het nieuwe thuisshirt, dat volgens supporters teveel op die van Manchester City lijkt. Overigens voert LA Galaxy de lijst aan met bijna 200 duizend volgers.

Beckham worstelt
Nee, helemaal vlekkeloos verlopen de plannen van David Beckham om een franchise in Miami te starten niet. Sterker nog, er zit weinig beweging in de zaak. Becky kan maar geen plek vinden voor het nieuw te bouwen stadion.

David Beckham, Commissioner Don Garber and Mayor Carlos Gimenez Press Conference

Beckham wil zoveel mogelijk in de luwte werken en onderhandelt daardoor voornamelijk met particulieren. Zo probeerde hij al om een stuk grond te kopen bij de haven van Miami. Het plan mislukte echter doordat de grond een stuk duurder bleek dan aanvankelijk werd aangenomen.

Paris Saint-Germain v FC Barcelona - UEFA Champions League

De stadionlocatie is van essentieel belang voor de franchise van Becky. Zonder stadion wordt hij namelijk niet toegelaten tot de MLS. Er is nog wel wat tijd voor de Engelsman, maar toch is het niet onverstandig om een beetje vaart achter de plannen te zetten. Volgens berichten wordt MLS Commissioner Don Garber een beetje ongeduldig. En dat kun je beter niet hebben.

Donovan op de bank
Landon Donovan hing na het afgelopen seizoen de kicksen aan de wilgen. Toch is de creatieve middenvelder annex aanvaller nog niet helemaal gestopt. Dat blijkt uit een televisiecommercial waar hij de hoofdrol in vertolkt.

In de reclame van Wells Fargo moet Captain America ‘gewoon’ veertig dollar aftikken voor zijn shirt, waar de naam Don Ovan op prijkt. En als hij dat heeft gedaan mag hij ‘gewoon’ op de bank plaatsnemen. Dat zal de voormalig aanjager van LA Galaxy niet gewend zijn…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen