Seattle en Kansas City houden elkaar in evenwicht

Door

8_33Western Conference rivalen Seattle Sounders en Sporting Kansas City wisten vannacht in een zeer matige vertoning het net niet te vinden in CenturyLink Field.

Eerste helft
Kansas City was na negen minuten spelen dicht bij een doelpunt. Na een verre inworp van Matt Besler raakte Krisztian Németh de bal vanaf vijf meter echter niet goed genoeg om Seattle-doelman Stefan Frei in de problemen te brengen.

Pas na ruim een half uur spelen creëerde Seattle hun eerste echte kans van de wedstrijd. Lamar Neagle kopte voorlangs na een voorzet van Gonzalo Pineda. In de 35ste minuut veroverde Brad Evans de bal op eigen helft. De verdediger van de Sounders ging in de vier tegen drie situatie voor eigen succes en schoot vanaf 25 meter over.

NEGEN MAN NEW ENGLAND LATEN OVERWINNING GLIPPEN

Tweede helft
Sporting Kansas City kwam in de tweede helft voortvarend uit de startblokken. Een kopbal van Jacob Peterson, na een uitstekende actie en voorzet van Amadou Dia, was echter een makkelijke prooi voor Frei, de Zwitserse sluitpost van Seattle. In de 56ste minuut kon Jimmy Medranda, na een snelle counter van Kansas City, in alle vrijheid aanleggen vanaf 20 meter, zijn schot ging voorlangs.

Na 82 minuten spelen moest Sporting-goalie Tim Melia voor de eerste keer in de wedstrijd echt in actie komen, hij pareerde de doelpoging van Chad Barrett op prima wijze. In de blessuretijd bewees Stefan Frei zijn waarde voor de thuisploeg, de Sounders-keeper ranselde een schot van Benny Feilhaber uit de kruising.

RAPIDS HOUDEN PUNTEN IN EIGEN STADION

Stand
Seattle Sounders staat na dit gelijkspel met twintig punten uit elf wedstrijden op de tweede plek in de Western Conference. Sporting Kansas City staat in het westen op de vierde positie met achttien punten uit twaalf wedstrijden.

Foto & Video: Major League Soccer/Seattle Sounders

Ook leuk om te lezen