Ontketende Curry legt Houston Rockets op pijnbank

Door

CurryTwitter

Dankzij een weergaloze Steph Curry hebben de Golden State Warriors ook de derde wedstrijd van de Western Conference Finals gewonnen. Zaterdag hadden de Houston Rockets in eigen huis geen enkele kans tegen de Warriors: 115-80. Houston had weinig in te brengen tegen een ontketende MVP, die goed was voor 40 punten op slechts negentien schoten en en passant het record voor meeste drietjes in één play-offs verbeterde. Curry deelde daarnaast ook nog eens zeven assists uit.

Nog voor de rust hadden de Warriors een voorsprong gepakt van 25 punten (62-37) en waar James Harden in de eerste twee wedstrijden nog persoonlijk een comeback kon regelen, zat er zaterdag niets in het vat. Harden wist slechts drie van zijn zestien schotpogingen te raken en eindigde de wedstrijd met zeventien punten. De nummer twee van de MVP-verkiezing van dit jaar had moeite een goede schotpoging te creëren en de moeilijke tweepunters die eerder wel lukten, wilden in Game 3 niet vallen.

De Warriors hadden geen enkele moeite met schieten en het creëren van schotkansen. Vooral dankzij het spel van Curry. Klay Thompson en Draymond Green noteerde beide zeventien punten en Andrew Bogut zette een double-double op het scorebord met twaalf punten en twaalf rebounds. De meest opvallende rebound van de avond kwam echter (natuurlijk) op naam van Steph Curry en vat de avond perfect samen.

Top 10
Eigenlijk draaide de hele avond om ‘Chef’ Curry. Daarom nog tien dingen waar Steph Curry iets mee te maken had in Game 3 van de Western Conference Finals.

1. Hij is beter in drietjes dan Dwight Howard in vrije worpen.

2. Dat zie je ook wel.

3. Dus dit komt niet écht als een verrassing.

4. Een drietje vanuit de linkerhoek deze series voor hem makkelijker dan een open lay-up. Curry schiet deze series 91% vanuit die hoek.

5. Misschien was het omdat een fan hem boos had gemaakt.

6. Dat gebeurde overigens na deze play opnieuw (linkerhoek).

7. Iedereen is zo bezig met Curry dat André Igouadola de makkelijkste dunk van deze play-offs kon maken.

8. Curry zorgt er voor dat niemand het over deze belachelijke dunk van Dwight Howard heeft.

9. Elitegezelschap.

10. iltr5MA

Foto’s: Reddit & Getty Images

1 Reactie
  1. Sander 9 jaar ago

    Wat een geweldenaar is Curry toch. Deze prestatie doet mij denken aan zijn tijd bij Davidson. Toen hij in zijn eentje zijn laaggeklasseerde Wildcats naar de sweet sixteen schoot. Wat een fenomenale prestatie was dat. Een genot om te zien.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen