Timbers en Whitecaps houden elkaar in evenwicht

Door

Montreal Impact v Portland TimbersHoewel de titel misschien een saaie wedstrijd doet vermoeden, was er vannacht in Portland aan spanning geen gebrek. Zowel de Portland Timers als de Vancouver Whitecaps creëerden voldoende mogelijkheden, maar beide teams wisten deze niet om te zetten in doelpunten.

De grootste kans van de wedstrijd was halverwege de eerste helft voor Darlington Nagbe, die vanaf elf meter mocht aanleggen na een handsbal van Whitecaps’ Pa Modou Kah. Nagbe mikte echter net niet goed, waardoor zijn strafschop op de paal belandde. Ook het noteren waard was het van richting veranderde afstandsschot van Timbers’ linksback Villafaña dat maar net naast zeilde.

Ook na rust kabbelde het spel op en neer, met kansen aan beide zijdes. Toch gebeurde het hoogtepunt voor Portland-fans buiten de lijnen, toen Diego Valeri na maandenlang blessureleed voor het eerst weer zijn opwachting maakte. De Argentijnse DP werd onthaald met een hartverwarmend applaus. Helaas voor hem kon de middenvelder zijn rentree niet bekronen met het winnende doelpunt, Valeri schoot zijn grootste kans net naast.

Al met al was de wedstrijd tussen deze rivalen een aardige, waarbij de Timbers wellicht recht hadden op meer. Aan de stand verandert weinig: de Whitecaps blijven met zeventien uit tien gedeeld koploper met FC Dallas in het Westen, terwijl de Timbers in de middenmoot verblijven. Net als vier andere teams behaalden de mannen uit Portland tot nu toe tien punten.


Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen