Revs brengen Red Bulls eerste nederlaag toe

Charlie Davies New England Revolution

De New England Revolution ontving vannacht in eigen huis concurrent New York Red Bulls. De thuisploeg deed dat met verve en breidde haar ongeslagen reeks met een 2-1 overwinning uit naar zeven. Voor de Red Bulls betekende het de eerste nederlaag van het seizoen.

Druk programma
De ontmoeting in het Gillete Stadium was voor de Red Bulls de derde wedstrijd in zeven dagen. Coach Jesse Marsch koos er daarom voor om zijn twee topscorers Bradley Wright-Phillips en Lloyd Sam op de bank te houden. Een keuze die verkeerd uitpakte, zo bleek.

Al na acht minuten moest de ploeg haar eerste tegentreffer incasseren. De Revs veroverden de bal op de rechterflank, waarna London Woodberry een strakke voorzet gaf op het hoofd van Charlie Davies. De nummer 9 kopte de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen en scoorde daarmee alweer zijn derde doelpunt in de laatste drie wedstrijden (1-0).

Strijd
Hoogstaand was het restant van de eerste helft niet; het was vooral een stevige strijd tussen twee rivalen. Scheidsrechter De Oliveira was hierbij doorgaans zeer mild. Zo werd een opzichtige charge in de rug van Red Bulls’ forward Felipe tien minuten voor rust niet bestraft met een penalty.

In de tweede helft lieten beide ploegen iets meer van zichzelf zien. Zo scoorde Rowe bijna uit een voorzet van Bunbury, ware het niet dat Red Bulls goalie Robles in de weg lag. Luttele minuten later was het wel raak. Een knappe aanval, opgezet door Agudelo (ex-FC Utrecht), werd door Bunbury met een droge knal omgezet in een doelpunt (2-0).

Aansluiting
Twintig minuten voor tijd halveerde Kjelstan de achterstand. De Red Bulls’ aanwinst kreeg de bal aangespeeld middels een lob, omspeelde de doelman en tikte rustig binnen (2-1). Felipe en de ingevallen Wright-Phillips kwamen nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, desondanks wist de ploeg de eerste nederlaag van het seizoen niet meer te voorkomen.

MLS
New England neemt door deze overwinning (7e keer op rij ongeslagen) vooralsnog plek 1 over in de Eastern Conference; de New York Red Bulls zakken daarin naar plek 3. Aankomend weekend reizen de Revs voor de eerste keer in de geschiedenis af naar de Citrus Bowl om het op te nemen tegen Orlando City SC. De Red Bulls werken eveneens een unieke wedstrijd af, als nieuwbakken (stads)rivaal New York City FC op bezoek komt.

Bron foto: New England Revolution