MLS Weekend Round-up: Galaxy niet langs D.C. United

LA Galaxy heeft dit weekend het uitduel met D.C. United met 2-2 gelijk gespeeld. Op bezoek in Washington kwam het op volle sterkte zijnde Galaxy wel tweemaal op voorsprong, maar gaf deze voorsprong ook twee keer simpel uit handen.

KeaneDe wedstrijd startte met een zeer fel en gemotiveerd LA Galaxy. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de thuisploeg onder de voet gelopen en was het een kwestie van tijd voordat de gasten een voorsprong zouden nemen. Heel lang wachten was het niet want in minuut zeven was het Robbie Keane die een prachtige assist van Donovan afmaakte en zo voor zijn dertiende seizoenstreffer tekende.

Nadat de storm van Galaxy vervolgens was gaan liggen kon D.C. United vijf minuten voor rust uit het niets op gelijke hoogte komen. Chris Pontius, die exact een jaar geleden zijn laatste goal gemaakt had, bekroonde een goede individuele actie met een prima afwerking en bracht de stand in evenwicht. In de tweede helft was het lang wachten op de doelpunten.

Toen Michael Stephens met een perfect geplaatst schot Galaxy tien minuten voor tijd aan een voorsprong hielp, leek de wedstrijd in het voordeel van Galaxy beslist. D.C. United toonde echter opnieuw veerkracht en dit keer al na drie minuten. Het slotoffensief van de thuisploeg leidde via een uitstekende voorzet van Perry Kitchen tot een prima kopbal van Kyle Porter. Hiermee kwam de 2-2 eindstand op het bord. Na het weekend blijft D.C. United op de laatste plaats in de Eastern Conference, terwijl LA Galaxy de derde plaats in de Western Conference bezet.

Montreal Impact 1 – 2 Columbus Crew
De koploper van Eastern Conference, Montreal Impact, leed een nederlaag die niemand had zien aankomen. Het op papier eenvoudige thuisduel met Columbus Crew werd verrassend met 1-2 verloren. Montreal pakte in de eerste helft nog wel de voorsprong via Marco di Vaio, maar na de rust was Columbus heer en meester. Na ruim een uur spelen bracht Brad Marshall de stand in evenwicht en een kwartier later was het Dominic Oduro die ervoor zorgden dat de drie punten mee gingen naar Columbus.

New York Red Bulls 2 – 0 Toronto FC

Seattle Sounders 2 – 0 Real Salt Lake

Philadelphia Union 0 – 1 Houston Dynamo

Chicago Fire 3 – 2 New England Revolution

Colorado Rapids 2 – 1 FC Dallas

Chivas USA 1 – 1 Portland Timbers

San Jose Earthquakes 0 – 0 Vancouver Whitecaps