Zardes schittert tegen Philadelphia, Portland Timbers in vorm

int_150621_INET_FC_GALAXY_V_PHILLY_HL

De L.A. Galaxy hebben een ruime overwinning geboekt op de Philadelphia Union. De jonge aanvaller Gyasi Zardes was de grote uitblinker in de wedstrijd. In vier van de vijf doelpunten van L.A. Galaxy had Zardes een aandeel.

Historisch gezien leek het een moeilijke wedstrijd te worden, de Philadelphia Union won namelijk nog nooit een wedstrijd in de StubHub Center, het stadion van de L.A. Galaxy.

De defensie van Philadelphia is al het hele seizoen de zwakste van de MLS. De dertig tegendoelpunten zijn bij lange na het meeste in de competitie.

De bezoekers waren in het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Philadelphia speelde met veel pressie en kreeg de grootste kansen. In de 23e minuut kwam de L.A. Galaxy tegen verhouding op voorsprong. Uit de rebound van een schot van Gyasi Zardes, die op de paal schoot, maakte Baggio Husidic de openingsgoal.

Twaalf minuten verdubbelde L.A. Galaxy de stand, toen Zardes vanaf links naar binnen kwam en laag voorzette op Juninho. De Braziliaan nam goed aan en scoorde zijn tweede goal van het seizoen.

In de tweede helft gaf Philadelphia meer ruimte weg waardoor de L.A. Galaxy gevaarlijker werd uit de counter. In de 56e minuut werd de wedstrijd beslist. De L.A. Galaxy veroverde de bal op eigen helft, en Gyasi Zardes gaf een lange bal op Robbie Keane.
Keane wachtte even en gaf vanaf links voor op Zardes, die binnen acht seconden voor de goal van Philadelphia was gesprint. Zardes ronde met een volley als een echte spits af.

In tien minuten kwam met vier doelpunten de eindstand van 5-1 op het bord te staan. In de 58e minuut scoorde de Philadelphia Union spits C.J. Sapong zijn vijfde goal van het seizoen, en Stefan Ishizaki maakte met een hele mooie volley uit een corner gelijk de 4-1.
In de 65e minuut gingen er drie aanvallers van L.A. Galaxy tegen twee verdedigers van de Union af en legde Zardes af op de invaller Sebastian Lletget die de 5-1 maakte.

Met de overwinning van de L.A. Galaxy blijven ze op de vierde plaats in de Western Conference, en de vijfde plaats in de Supporters’ Shield. De Philadelphia Union staat een na laatste in de Eastern Conference en achttiende in de Supporters’ Shield.

Highlights:

Vierde overwinning op rij voor Portland Timbers

De Portland Timbers zijn in vorm. Al voor de vierde wedstrijd op rij wonnen de Timbers en ze zijn gestegen naar de derde plaats in de Western Conference. Het sterkste in deze serie is de verdediging van Portland, in de vier wedstrijden kregen de Timbers maar vier doelpunten tegen. Ook in de wedstrijd tegen de Houston Dynamo kreeg het geen tegengoal.

In de 15e minuut leek even dat Houston op voorsprong kwam, maar het doelpunt van Raul Rodriguez werd afgekeurd. In de 34e minuut maakte de Timbers het eerste doelpunt. Een voorzet uit een vrije trap van linksback Jorge Villafaña werd ingekopt door de middenvelder Maximilliano Urruti.

Een kwartier na rust kregen de Portland Timbers een kans om de voorsprong te vergroten, toen de scheidsrechter Baldomero Toledo de Timbers een penalty gaf omdat David Horst een overtreding maakte. Gaston Fernandez maakte vanaf elf meter geen fout en zette de bezoekers op een 0-2 voorsprong.

De Houston Dynamo zakken naar de achtste plek in de Western Conference. Woensdagavond krijgen de Portland Timbers de kans om de ongeslagen serie door te zettenn, op bezoek bij de L.A. Galaxy. De volgende wedstrijd van de Houston Dynamo is zaterdagavond, uit bij FC Dallas.