NBA Off-season Preview: Los Angeles Clippers

Door

Memphis Grizzlies v Los Angeles Clippers - Game Five

Nadat de Warriors de Cavaliers in the Finals versloegen, is het seizoen 2014/2015 definitief beëindigd. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Los Angeles Clippers.

Terugblik 2014/2015
Hoewel de Clippers kunnen terugkijken op één van de meest succesvolle seizoenen uit hun geschiedenis, zullen ze er toch met een negatief gevoel op terugkijken. Dit vanwege een desastreus verlopen play-offs, waarin in de eerste ronde weliswaar regerend kampioen San Antonio op magistrale manier werd verslagen (4-3), maar in de volgende ronde ondanks een 3-1 voorsprong (en 19 punten voorsprong in zesde wedstrijd) uiteindelijk toch met 3-4 verloren werd van Houston.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Chris Paul
Blake Griffin
J.J. Redick
Spencer Hawes
C.J. Wilcox
Jamal Crawford (deels gegarandeerd)
Matt Barnes (deels gegarandeerd)
Jordan Hamilton (volledig ongegarandeerd)
Lester Hudson (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
DeAndre Jordan (unrestricted)
Austin Rivers (unrestricted)
Glen Davis (unrestricted)
Hedo Türkoğlu (unrestricted)
Ekpe Udoh (unrestricted)
Dahntay Jones (unrestricted)

Draftkeuzes
geen

Zomerse Focus
1) Hercontracteren DeAndre Jordan
2) Hercontracteren bankspelers Austin Rivers en Glen Davis
3) Verhandelen Jamal Crawford voor aantal bankspelers

Door de vermeende ruil met Charlotte (Lance Stephenson voor Barnes en Hawes) lijkt het erop dat de Clippers het over een andere boeg willen gooien. Ondanks dit gegeven kan de ploeg (ook gezien de minimale financiële mogelijkheden om free agents aan te trekken) niet zonder Jordan, die derhalve behouden moet worden. Dit geldt in mindere mate ook voor Rivers en Davis, die eveneens een contractvoorstel tegemoet kunnen zien. Door de komst van Stephenson lijkt Crawford zijn langste tijd gehad te hebben in Californië, die idealiter geruild worden voor een aantal degelijke reservespelers (zoals Jeremy Lamb, Andre Roberson en Perry Jones bijvoorbeeld).

Potentiële Rotatie 2015/2016
Clippers

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Martijn Scheeve 7 jaar ago

    Doc Rivers gestuntel als GM heeft de Clippers natuurlijk enorm veel ellende bezorgd. Het grapje met Farmar, Hawes en Austin Rivers heeft naast een first round pick ook nog eens de nodige financiële malheur met zich meegebracht. Lance is een trade met eveneens veel risico. Financieel valt het nog te overzien: maximaal 18 miljoen over twee jaar. Maar Lance Stephenson leek het basketballen te zijn verleerd afgelopen seizoen. Crawford lijkt geruild te worden voor Wilson Chandler van Denver, hierdoor zal Lance een sixth man worden voor LAC. Hopelijk pakt dat een beetje uit, maar met Crawford lever je wel de nodige punten vanaf de bank in tov Lance.

    Het ziet er naar uit dat Jordan een monstercontract krijgt van de Clippers. Extreem dom natuurlijk. Clippers zijn een middelmatig defensief team (17e) en hebben dus baat bij een aantal sobere bigs. Dit wordt de absolute nekslag voor de Clippers. Hierdoor zullen ze 3 miljoen(!) overhouden om een role player te contracteren. Doc Rivers zal dus enorm creatief te werk moeten gaan om een waardig roster samen te kunnen stellen. 2016 zal wel eens een enorme teleurstelling kunnen zijn voor de Clippers, zonde! Maar goed, het is nog maar Juni natuurlijk.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen