MLS Weekend Round-up: Galaxy zakt verder weg

In het weekend waarin Team USA een knappe, zwaarbevochten overwinning behaalde in Jamaica, werden ook in de MLS enkele wedstrijden afgewerkt. Hierin zette de slechte recente vorm van regerend kampioen LA Galaxy zich onverminderd voort; Real Salt Lake won op eigen veld geheel terecht met 3-1.

Los Angeles Galaxy v Real Salt LakeDe wedstrijd begon langzaam en zonder vuur, maar na een minuut of twintig kwam er meer tempo in het spel en dit resulteerde in kansen aan beide kanten. Khari Stpehenson was voor Salt Lake dichtbij de openingstreffer toen hij zijn schot uiteen zag spatten op de paal. Enkele minuten later nam Jose Villarreal de bal goed op zijn schoen, maar hij trof de lat. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Salt Lake.

Stephenson, die een sterke indruk maakte, haalde van buiten het strafschopgebied vernietigend uit en liet Galaxy-keeper Rowe kansloos. De thuisploeg ging met een voorsprong de rust in en dit leek Galaxy wakker te schudden; de ploeg had na de pauze maar twee minuten nodig om op gelijke hoogte te komen via Donovan. Na een kopduel met verdediger Borchers kreeg Donovan de bal precies goed voor zijn voeten en was het afwerken overtuigend.

Salt Lake liet in het laatste halfuur zien dat ze door het vuur wilden gaan voor de drie punten, dit in tegenstelling tot Galaxy. Na een krap uur spelen kwam de joker van de thuisploeg binnen de lijnen: Olmes Garcia. Hij was met zijn loopacties en snelheid een constante plaag voor de verdediging van LA en zou uiteindelijk beslissend zijn voor Salt Lake.

In de vierentachtigste minuut kwam Javier Morales in een goede positie en bracht de bal goed voor het doel. Garcia was attent en timede zijn loopactie erg goed, waardoor hij de wedstrijd met een kopbal in het voordeel van Salt Lake kon beslissen. In de blessuretijd, toen Galaxy risico nam om de gelijkmaker te forceren, bekroonde Garcia zijn sterke optreden met een tweede goal. Opnieuw was het Morales die de assist leverde en Garcia die goed afwerkte.

Na deze overwinning bezet Real Salt Lake een fraaie tweede plaats in de Western Conference, met een punt achterstand op FC Dallas. LA Galaxy bezet plek vijf en moet oppassen dat het niet uit de play-off plekken valt (top-5).

New England Revolution – D.C. United, 0-0

Chicago Fire – Portland Timbers, 2-2

Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps, 3-2