Heat laten Knicks kansloos in New York

Na twee kansloze nederlagen in de eerste twee playoffgames, wisten de New York Knicks dat ze donderdagnacht alleen maar gebaat bij waren bij een overwinning om nog enige kans te maken in de serie tegen de Miami Heat. Hoewel de Knicks met een voorsprong gingen rusten na het tweede kwart, bleek de ploeg uit Miami wederom een maatje te groot: 70-87.

Zodoende lijkt de serie (3-0 voor Miami) al beslist. Tyson Chandler, voor de wedstrijd gehuldigd vanwege het winnen van de NBA Defensive Player of the Year Award, was realistisch na afloop. ,,Het gaat verschrikkelijk zwaar worden, zeker nu met een 0-3 achterstand in een serie tegen als Miami. Maar als we erin blijven geloven, dan kan er nog van alles gebeuren.”

Hoewel de Knicks goed uit de startblokken kwamen, en het publiek voor de extra steun zorgde, bleek de afwezigheid van het trio Jeremy Lin, Iman Shumpert en Amar’e Stoudemire teveel van het goede voor de thuisploeg. Alle druk lag op de schouders van Carmelo Anthony, maar ook hij kon niet imponeren. Slechts zeven van zijn drieëntwintig schoten vielen binnen, en hij scoorde uiteindelijk tweeëntwintig punten.

Steve Novak, de vervanger van Stoudemire in de basisopstelling, had absoluut zijn avond niet. Hij ondernam slechts twee schotpogingen en miste die allebei.

Le Bron James, zoals gewoonlijk getrakteerd op een vijandige begroeting, leek ook niet zijn avond te hebben. Na zijn vierde persoonlijke fout, werd hij na vijf minuten in het derde kwart naar de kant gehaald door Heat-coach Erik Spoelstra. Daar mocht hij de rest van het kwart blijven zitten.

Dat bleek de juiste uitwerking op LBJ te hebben, want eenmaal terug in het vierde kwart nam hij de eerste acht punten voor zijn rekening en besliste daarmee de wedstrijd. Uiteindelijk scoorde hij er zeventien in het laatste kwart. ,,Dat tekent de mentale weerbaarheid van Le Bron,” erkende Spoelstra na afloop. ,,Hij was in de eerste twee kwarten misschien niet gelukkig, maar hij liet zich niet van de wijs brengen.”

Voor New York kan het seizoen er na zondag, wanneer game 4 op het programma staat, opzitten.

Na de nederlaag van donderdagnacht hebben de Knicks nu een negatief record in handen. Niet eerder verloor een ploeg dertien playoffwedstrijden op rij. De laatste keer dat de Knicks als winnaar van het veld stapten was 29 april 2001, toen in game 3 de Toronto Raptors werden verslagen.