Winnipeg grijpt na knappe comeback strohalm tegen Capitals

De Winnipeg Jets hebben nog een kleine kans om een plaats in de NHL playofffs te veroveren. Een nederlaag tegen de Washington Capitals had deze opgave bijna onmogelijk gemaakt, maar na de 3-4 overwinning in Washington blijft de hoop levend in Winnipeg.

Al zag het daar aanvankelijk niet direct naar uit. In de eerste periode kregen beide ploegen diverse kansen, maar was alleen Jason Chimera succesvol uit een breakaway.

De 1-0 voorsprong waarmee de Capitals de tweede periode in gingen, werd verder uitgebouwd. Alexander Ovechkin was daar hoofdverantwoordelijke voor. De Russische aanvoerder van de Capitals nam 2 doelpunten voor zijn rekening en zorgde daarmee voor een 3-0 tussenstand na 5 minuten in de tweede periode.

Daarmee hadden de Capitals zichzelf ineen mooie positie gespeeld. Bij een overwinning op de Jets in reguliere speeltijd zou het onderlinge gat groeien tot 7 punten. Met nog 8 wedstrijden te gaan voor Winnipeg en 7 voor Washington waren de Jets zo goed als zeker uitgeschakeld geweest voor een plek in de playoffs.

De Jets kwamen echter terug. Ben Maxwell maakte een minuut later zijn eerste doelpunt van het seizoen na een mooie spinorama beweging voor het net. Kort daarna was ook Bryan Little succesvol, waarmee de tussenstand op 3-2 kwam te staan. Mike Knuble kreeg nog de kans om de Capitals naar 4-2 te schieten, maar hij schoot van dichtbij zonder doelman aanwezig naast.

De Jets gingen in de derde periode vurig op zoek naar de gelijkmaker. Diverse kansen hadden daartoe kunnen leiden, maar voordat de goal uiteindelijk viel, waren er al 16 minuten verstreken. Spencer Machacek bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte; ook Machacek maakte pas zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Opvallend was dat de Capitals tot dat moment in de derde periode nog niet op doel hadden geschoten. Dit deden zij na de 3-3 wel, maar een doelpunt leverde dat aan beide kanten niet op. Daarmee ging de wedstrijd naar een verlenging en kregen beide ploegen alvast 1 punt.

In die verlenging gingen beide ploegen op zoek naar het beslissende doelpunt. De Winnipeg Jets hadden al een fraaie comeback gepleegd, maar completeerden die comeback met de 4-3. Tim Stapleton maakte het belangrijke doelpunt en daarmee is het gat tussen Washington en Winnipeg nu nog 4 punten in het voordeel van de Capitals.

De Washington Capitals zouden ook nog 3de kunnen worden, het gat met de Florida Panthers is op dit moment 4 punten in het voordeel van de Panthers. In de strijd om plaats 8 doen naast de Capitals en de Jets ook de Buffalo Sabres nog mee. De Sabres wonnen afgelopen nacht met 4-1 van de New York Rangers en staan in punten en wedstrijden gelijk met de Capitals.

In de nacht van aankomende dinsdag op woensdag spelen de Capitals en de Sabres een belangrijke wedstrijd tegen elkaar in Washington. Beide teams troffen elkaar dit seizoen al 3 keer, tot nog toe won de thuisploeg ook de wedstrijd, waarmee de tussenstand onderling op 2-1 staat in het voordeel van de Sabres.