“Joba Chamberlain kortstondig in levensgevaar na enkelbreuk”

Door

Het zit Yankees pitcher Joba Chamberlain de laatste tijd niet mee en net nu we dachten dat het niet erger kon, komt er een vreselijk nieuw hoofdstuk aan het verhaal. Joba viel namelijk gisteren van een trampoline terwijl hij met zijn zoontje aan het spelen was en liep daarbij een dusdanig ernstige open enkelbreuk op dat er kortstondig gevreesd werd voor zijn leven en in ieder geval gevreesd mag worden voor zijn carriere.

Chamberlain, die in 2007 als veelbesproken jonge pitcher in de majors begon, lag er al enige tijd uit vanwege Tommy John surgery aan zijn elleboog, maar was hard op weg weer terug te keren. Eerder gingen de Yankees nog wel zo voorzichtig met hem om, maar alle beperkte aantal innings ten spijt, hij raakte toch geblesseerd. Daar komt nu deze bizarre blessure bij en het ziet er niet goed uit voor de 26-jarige Amerikaan uit Nebraska.

Zijn enkelbreuk gaat volgens de eerste berichten namelijk gepaard met een volledige ontwrichting van de enkel en de wond was zo ernstig dat hij, zo bericht het NY Daily News, een “levensbedreigende hoeveelheid bloed heeft verloren”. Inmiddels ligt Joba in een ziekenhuis in Tampa, maar de eerste reacties van GM Brian Cashman en skipper Joe Girardi beloven weinig goeds. Cashman vraagt fans om de jonge pitcher “in hun gedachtes en gebeden te houden”, terwijl Girardi zijn onvoorwaardelijke steun uitspreekt en belooft dat de Yankees “voor hem zullen zorgen en zullen vechten voor een comeback”.

Chamberlain’s zoontje, de 5-jarige Karter, bleef ongedeerd bij het voorval. Verdere gevolgen voor zijn contractstatus, toekomst en gezondheid zullen pas later blijken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen