NBA: Power Rankings West (7)

Door

 

De NBA gaat om meer dan winnen en verliezen. Het gaat ook over status, aanzien, hot streaks, cold streaks, blessures… Al deze factoren spelen mee in de strijd om dat felbegeerde ticket voor de playoffs. Daarom houdt Sport Amerika wekelijks Power Rankings bij waarin de beste acht teams per conference onder de loep genomen worden. 

WESTERN CONFERENCE

De Power Rankings van deze week zijn vrij vergelijkbaar met die van vorige week. Buiten een aantal verschuivingen in het midden van de lijst blijven alle ploegen min of meer op dezelfde plaats staan. Er komt dus ook geen nieuw team de lijst binnen, hoewel de Houston Rockets kans maakten. Achter de Spurs en de Thunder blijft het erg spannend voor de plaatsen in de playoffs. Zelfs de Portland Trail Blazers, die twaalde staan, hebben in theorie nog een kans om een verlenging te breiden aan hun reguliere seizoen. Het worden daarom spannende laatste weken in het Westen!

1. (1)  San Antonio Spurs | 35-14

De Spurs blijven ongelooflijk sterk spelen. Tot vorige week hadden ze veertien keer verloren en dat aantal behielden ze want ze wonnen vijf keer op een rij.  Er werd thuis gewonnen van de Mavericks en de Sixers en in New Orleans, in Phoenix en in Sacramento. De Spurs zijn volledig gezond en met de addities van Stephen Jackson, Boris Diaw en Patrick Mills zijn ze goed op weg naar een nieuwe kans op een titel.

2. (2) OKC Thunder | 38-12

De Thunder deden hun best om opnieuw de ‘top spot’ over te nemen van de Spurs. Ze wonnen namelijk hun drie wedstrijden deze week. Ze versloegen eerst na twee verlengingen de Timberwolves. Durant liet in deze wedstrijd zijn ‘clutch ability’ meermaals zien. Daarna werd, opnieuw thuis, gewonnen van de Heat en dat op een overtuigende manier. De Thunder bouwden een veilige voorsprong uit en gaven die niet meer af. Ten slotte werd nog uit gewonnen van de Trail Blazers. De Thunder zijn een titelfavoriet, punt.

3. (4) Dallas Mavericks | 29-22

De ervaren Mavericks lijken steeds beter te gaan spelen nu de playoffs naderen, en het is ook nodig. De verdedigende kampioenen willen liefst zo hoog mogelijk eindigen en met de spannende race voor de playoffs kunnen ze zich geen misstappen veroorloven. De Mavericks kregen deze week een pak slaag in San Antonio maar wonnen daarna twee keer van de Rockets. En met een herstelde Delonte West en een betere Lamar Odom kunnen de Mavs een belangrijke outsider zijn in de strijd om de titel.

4. (7) LA Clippers | 29-21

De Clippers maakten vorige week een duik door een aantal mindere wedstrijden. Maar deze week herpakten ze zich helemaal door drie wedstrijden op een rij te winnen, allen in het eigen Staples Center. Ze versloegen eerst de Grizzlies, namen dan wraak op de Hornets en waren ten slotte te sterk voor de Suns. De Clippers waren vooral defensief zeer sterk want ze gaven gemiddeld amper 86 punten op. Bovendien scoorden ze twee keer boven de 100 punten, een positief teken.

5. (6) Memphis Grizzlies | 27-21

De Memphis Grizzlies blijven een gevaarlijk team, en één dat bovendien erg jong is. Ze startten de week met een ‘beat down’ door de Clippers maar herpakten zich erg mooi met twee overwinningen. Ze versloegen eerst de Lakers in Los Angeles en daarna moesten ook de Timberwolves eraan geloven in Memphis. En met Zach Randolph nog steeds geen 100% en van de bank komend, ‘look out for the Grizzlies’.

6. (3) LA Lakers | 31-19

Het is niet dat de Lakers minder goed aan het spelen zijn. Ze verloren thuis van de Grizzlies maar wonnen wel van de Trail Blazers en in Golden State tegen de Warriors. De reden van hun lagere ranking is de problemen tussen een aantal spelers en coach Mike Brown. Die zette Kobe Bryant, ja Kobe Bryant, op de bank met nog vijf minuten te gaan in de wedstrijd tegen de Grizzlies en deed hetzelfde met Andrew Bynum tegen de Warriors nadat die een driepunter ondernam. Vooral Kobe was niet te spreken over de situatie.

7. (5) Utah Jazz | 27-24

De Jazz blijven uitstekend basketball spelen en bevestigen hun status van één van de aangename verrassingen van dit seizoen. Ze speelden deze week vier wedstrijden en wonnen er twee. Ze wonnen thuis makkelijk van de Nuggets en versloegen zonder al teveel moeite de Nets in New Jersey. Daarnaast werd verloren in Boston en in Atlanta, zij het pas na vier verlengingen. De Jazz draaien gewoon een goed seizoen.

8. (8) Phoenix Suns | 25-26

De Suns staan nog altijd niet op een playoffplaats maar toch blijven ze goed spelen. Ze verloren wel hun laatste twee wedstrijden, thuis tegen de Spurs en in Los Angeles tegen de Clippers, maar daarvoor pakten ze twee degelijke overwinningen. Ze wonnen heel makkelijk van de Cavaliers in Cleveland en gingen in Indiana de Pacers verrassen. Het wordt lastig om de playoffs te halen voor de Suns maar ze kunnen terugkijken op een degelijk seizoen.

Uit de lijst: /.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen