SAS: Elson: ‘Ik ben nu definitief gestopt’

Door

IMG_9378

Tijdens de allereerste Sport Amerika Show kwamen diverse kenners aan het woord. Francisco Elson, oud-NBA-speler van de San Antonio Spurs, Denver Nuggets, Seattle Supersonics, Milwaukee Bucks, Utah Jazz en Philadelphia 76ers, trakteerde luisteraars direct op hard nieuws.

,,Er komt een tijd dat je moet stoppen. Die is nu gekomen. Ik ben een andere weg ingeslagen,” vertelde de 2.10 meter lange Rotterdammer. Vorig jaar vertelde hij al dat hij zou stoppen met het Nederlands team, maar nu is het dan helemaal definitief.

Elson keek ook terug op het afscheid van Allen Iverson. ,,Echt een fantastische speler. Op zijn positie is hij wel een van de beste spelers ooit.”

Daarnaast had de winnaar van de NBA titel in 2007 nog een mening over het contract van Jason Collins, de eerste homoseksuele profspeler in een van de grote vier sportcompetities in de Verenigde Staten, bij de Brooklyn Nets. ,,Het is een stunt, een soort proeftest. Het is nu afwachten hoe daar op gereageerd gaat worden nu echt deel uitmaakt van de NBA. Er wordt nu ook geen ophef over gemaakt, dus er zullen wel meerdere volgen.”

Hieronder kan je het hele interview terugluisteren:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/137943602″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Ook leuk om te lezen