Rockets roepen Miami Heat, LeBron James een halt toe

Miami Heat v Houston Rockets

Dwight Howard scoorde 22 punten, pakte zestien rebounds en James Harden noteerde 21 punten voor de Houston Rockets in de 106-103 overwinning op de Miami Heat. De ploeg van coach Kevin McHale hield LeBron James op ‘slechts’ 22 punten, een dag nadat hij 61 punten scoorde tegen de Charlotte Bobcats. James had in de laatste seconde de mogelijkheid om een verlenging te forceren, maar zijn driepunter in de buzzer ging mis.

Het was duidelijk dat James vermoeid was na zijn show van dinsdag, zo kwam de viervoudig MVP in het vierde kwart tegen de Rockets niet tot scoren. En dan krijg je ook nog een klap, per ongeluk, van Dwight Howard in je gezicht.

Wanneer je een masker draagt in de NBA, dan trek je het contact waarschijnlijk aan. Vraag dat maar aan Matt Bonner van de San Antonio Spurs. Ouch!

Tip-Off
Klay Thompson was niet te stoppen in het vierde kwart. De shooting guard van de Golden State Warriors scoorde tegen de Indiana Pacers zestien van zijn 25 punten in de laatste twaalf minuten, inclusief de game-winner over George Hill met nog 0.6 seconden te gaan op de klok. De Warriors mogen blij zijn met Thompson, aangezien ze halverwege het vierde kwart een voorsprong van dertien punten uit handen gaven.

Balen, toch Lance Stephenson? Vooral met deze schoenen aan:

Three Point Play
* Het is eigenlijk ook niet eerlijk. Kevin Durant en Russell Westbrook opstellen in een wedstrijd tegen een verzameling spelers uit de D-League. Durant scoorde 42 punten (tiende keer dit seizoen 40 punten of meer) in de 125-92 overwinning op de Philadelphia 76ers, maar het was Westbrook die de show stal. De explosieve guard noteerde een triple-double (dertien punten, tien rebounds, veertien assists) in slechts 20 minuten speeltijd.

* Matt Barnes scoorde achttien van zijn 28 punten in het derde kwart en de Los Angeles Clippers versloegen de Phoenix Suns met 104-96 voor de vijfde overwinning op rij. DeAndre Jordan eindigde de wedstrijd met tien punten, zeventien rebounds en een belangrijke block op Goran Dragic met nog 41 seconden te gaan in de wedstrijd.

* De San Antonio Spurs waren naar Cleveland afgereisd voor een basketball-clinic: 122-101. Na een matig eerste kwart kregen Kyrie Irving & Co. alle hoeken van het veld te zien.

Stat of the Night
Russell Westbrook: 20 MIN, 13 PT, 10 REB, 14 ASS, 3 STL, 4/9 FG, 1/3 3PT, 4/4 FT