NHL Trade Deadline: Luongo naar Panthers, Bryz naar Wild

Door

Atlanta Thrashers v Florida Panthers

Goalies lijken de meest gewilde spelers van de 2014 NHL Trade Deadline. De Edmonton Oilers haalden Viktor Fasth weg uit Anaheim, Minnesota nam vervolgens Ilya Bryzgalov over van de Oilers en Roberto Luongo verlaat Vancouver en keert terug op het oude nest bij de Florida Panthers (foto, Luongo als Panther in 2006). Elders verkasten ook Stephane Robidas en Dustin Penner van ploeg.

Vooral de Oilers zullen tevreden zijn met hun deals, omdat ze in Fasth een goede starter voor de komende tijd halen en gisteravond al het contract van backup Ben Scrivens met twee jaar wisten te verlengen. Minnesota was door de gezondheidsproblemen van hun goalies ook al een poosje op zoek en vond uiteindelijk, voor slechts een lage draft pick, de geplaagde Bryzgalov.

Roberto Luongo verlaat na een jarenlange soap Vancouver, waar vorig jaar Luongo samen met Corey Schneider het beste goalieduo van de league vormde, maar Eddie Läck inmiddels de man van de toekomst lijkt. Vancouver behoudt een deel van het salaris van Luongo en krijgt de jonge goalie Jacob Markström alsook Shawn Matthias in retour.

Dustin Penner werd door de Anaheim Ducks vlak voor de trade rond Fasth naar de Washington Capitals geruild en de pick die Anaheim daarvoor kreeg, in de vierde ronde van dit jaar, werd meteen naar Dallas verruild voor Stephane Robidas. Een flinke besparing op de salary cap, waardoor de Ducks de komende 24 uur in de running blijven om een extra sterspeler aan te trekken, maar Robidas is een versterking voor hun blueline.

De officiële deadline is over iets minder dan 24 uur op 5 maart, 15.00 lokale tijd in New York (21.00 Nederlandse tijd).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen