Blessure Butler komt Mavs slecht uit

Door

Na een geweldige start van het seizoen voor de Dallas Mavericks, waarin al geroepen werd dat dit eindelijk het seizoen zou zijn dat het team uit Dallas kampioen kan worden, lijkt het noodlot toe te slaan.

Het begon met Dirk Nowitzki, de absolute ster, die met een geblesseerde knie aan de kant moest plaatsnemen. Zijn prognose staat op dag tot dag wat betekent dat hij elk moment terug kan komen, afhankelijk van zijn vorderingen. Zonder de Duitse forward verloor het team drie wedstrijden op rij.

Vervolgens ging afgelopen week Caron Butler naar de grond met een geblesseerde knie. Dit lijkt een stuk ernstiger te zijn. Het lijkt op dit moment op een gedeeltelijke scheur of een volledige scheur van een kniepees. Bij een gedeeltelijke scheur kan dit een afwezigheid betekenen van circa twee maanden, terwijl bij een volledige scheur het seizoen van de dertig jaar oude forward waarschijnlijk over zal zijn.

Hoe dan ook, de afwezigheid van Butler zullen de Mavericks wel gaan voelen. Butler scoort gemiddeld vijftien punten per wedstrijd en had in de wedstrijd voor zijn blessure nog dertig punten gemaakt in de afwezigheid van Nowitzki. Een MRI scan zal uitwijzen hoe erg de blessure is voor Butler.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen