NBA Finals: Heat vs. Thunder in reguliere seizoen

Match-ups in het reguliere seizoen zeggen over het algemeen weinig over de mogelijke uitkomst tijdens een series in de play-offs. Toch kijkt Sport Amerika in aanloop naar de NBA Finals vluchtig terug op de twee ontmoetingen tussen Miami Heat en Oklahoma City Thunder. Beide ploegen wonnen één duel.

Miami Heat at Oklahoma City Thunder 87-103 (25 maart 2012)

Dit was geen ‘normale’ wedstrijd in het reguliere seizoen. In de berichtgeving rondom deze clash proefde je al de sfeer van een mogelijke match-up in de NBA Finals. De Oklahoma City Thunder waren in eigen huis niet te stoppen met Kevin Durant (28 punten, 9 rebounds en 8 assists) als de absolute uitblinker. Opvallend aan de kant van Oklahoma was dat Russel Westbrook al vroeg in foutenlast zat, dat Kendrick Perkins 16 punten noteerde en dat de ploeg 21 turnovers forceerde bij Miami en daaruit 28 punten scoorden.

Dwyane Wade was met 22 punten topscorer bij de Heat, Chris Bosh maakte er 18 en LeBron James scoorde 17 punten. Miami slaagde er, vooral in de eerste helft, niet in om defensive stops te krijgen om terug in de wedstrijd te kunnen komen. Oklahoma schoot daarentegen in de eerste helft 67 procent van het veld. “They had us on our heels and they were the aggressors”, zei Heat-coach Erik Spoelstra na de wedstrijd.

Oklahoma City Thunder @ Miami Heat 93-98 (4 april 2012)

King James & co kregen tien dagen later hun revanche. In South Beach werden de Thunder met 98-93 aan de kant gezet dankzij 34 punten en tien assists van LeBron James. Een zwaar bevochten zege, want in het tweede kwart keken de Heat nog tegen een achterstand aan van elf punten. Twee harden fouten van Oklahoma (Perkins op Wade en Westbrook op James) brachten het vuur weer terug bij Miami.

Kevin Durant scoorde 30 punten, maar had een career-high negen turnovers. Westbrook noteerde 28 punten, maar had daar wel 26 schoten voor nodig. Positief feit was dat de verdediging van Oklahoma de aanval van Miami op 37 procent hield. “We could have played a lot stronger, but you have to give credit to Miami”, moest Durant bekennen na afloop.