Gronkowski duurst betaalde tight end

Door

Vorig jaar verbrak tight end Rob Gronkowski elk record dat erop zijn positie te verbeken was. New England heeft hem beloond met het duurste contract voor een tight end ooit.

Als alles meezit kan Gronk straks in zes seizoenen maar liefst 54 miljoen dollar bijschrijven, waarvan 18,17 miljoen dollar is gegarandeerd. Het nieuwe contract van de tight end gaat pas over twee jaar van kracht, na het aflopen van zijn rookie contract.

Gronkowski was het afgelopen seizoen goed voor 1372 receiving yards, waardoor hij een meer dan dertig jaar oud record van Kellen Winslow overnam. Zijn zeventien receiving touchdowns overschaduwden de veertien scores van Vernon Davis (in 2009) en Antonio Gates (in 2004). Voor de goede orde scoorde Gronkowski ook nog één rushing touchdown.

Het sterke seizoen van de tweedejaars prof eindigde echter in mineur. In de confrontatie met de Baltimore Ravens  in de wedstrijd voor het AFC Championship liep hij tegen een enkelblessure aan. Gronkowski trad wel aan in de verloren Super Bowl tegen de Giants, maar was verre van zijn dominante zelf. Na afloop bleek hij niet aan een operatie te ontkomen, maar de Patriots verwachten dat hun tight end terugkeert voor de aanvang van het trainingskamp.

De timing van het contractnieuws van Gronkowski is misschien enigszins ongelukkig. De Patriots zijn verwikkeld in een contractsdispuut met Wes Welker, wiens aflopende contraft middels de franchise tag met één jaar verlengd werd. De slot receiver is daar niet over te spreken en moet nu toezien hoe ploeggenoot Gronkowski wél de gewenste contractverlenging krijgt – ondanks dat hij nog over een twee jaar doorlopend contract beschikte.


Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen