Allen naar Heat om gebrek aan respect & Rondo

Door

Na vijf seizoenen Boston Celtics voelde Ray Allen niet de gewenste mate van respect uit de Celtics organisatie en besloot voor minder geld te tekenen bij de Miami Heat. De ploeg die de laatste jaren de grootste rivaal is geworden van de ploeg uit Boston. Tevens was de relatie met pointguard Rajon Rondo niet optimaal en was het onmogelijk om samen verder te gaan.

Allen hekelde op de eerste plaats general manager Danny Ainge. Volgens de schutter rakelde Ainge de naam van Allen steeds maar op wanneer het om trades ging. Zo zou hij verhandeld worden naar de Memphis Grizzlies waarna hij een hele tijd niets meer hoorde. Het was het zijn coach, Doc Rivers, die hem uiteindelijk vertelde dat de trade niet door ging. De trotse Allen voelde zich steeds minder belangrijk voor het team met als dieptepunt de afgelopen play-offs waarin Rivers in zijn ogen een negatieve rol speelde.

Want naast de vele trade rumours voelde Allen zich geschoffeerd door zijn coach die hem niet opnam in de startende vijf nadat de man met rugnummer twintig hersteld was van zijn enkelblessure. De in zijn eer aangetaste Allen vond een luisterend en gewillig oor bij de geslepen Pat Riley. De general manager speelde met succes in op het eergevoel van Allen. Ondanks het lagere salaris werd Allen binnenboord gehaald.

Tot slot lijkt ook de relatie met Rajon Rondo een rol te hebben gespeeld bij het vertrek van de voormalige speler van de Sonics en Bucks. Rondo staat bekend als een zeer moeilijke jongen die met de nodige spelers en coaches in de clinch ligt of heeft gelegen. Volgens menigeen is Rondo bij tijd en wijlen een splijtzwam in de kleedkamer. Rondo is echter ook een bijzonder slimme speler, een kwaliteit die Allen zichzelf ook toedicht. Rondo heeft echter de leiding over de Celtics gekregen van Rivers, tot groot ongenoegen van de trotse Ray Allen.

Er is natuurijk ook een andere kant aan het verhaal. De 37-jarige klaagt over een gebrek aan respect, maar twaalf miljoen dollar voor een speler aan het eind van zijn carrière is een hoop geld. Daarbij lijkt Allen te vergeten dat hij een groot gedeelte van het vorige seizoen in de lappenmand heeft gezeten. Tevens lijkt de schutter te vergeten dat de ploeg uit Boston de oudste startende vijf heeft in de NBA, waardoor verjonging noodzakelijk is. Als een veteraan als Allen dan niet kan begrijpen dat zijn naam bij trade rumours opduikt, lijken zijn slimmigheden hem toch in de steek te laten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen