MLS Recap: Saborio’s dolle kwartier brengt Salt Lake de punten

Real Salt Lake heeft vannacht drie punten overgehouden aan het thuisduel met Portland Timbers FC. Na negentig minuten stond er 3-0 op de borden door drie goals van Alvaro Saborio. De doelpunten vielen allemaal na de pauze. Saborio had voor zijn zuivere hattrick slechts vijftien minuten nodig. Door de drie punten handhaaft Salt Lake zich op de tweede plaats in de Western Conference, Portland staat in dezelfde lijst een na laatste.

RSL begon scherp aan de wedstrijd tegen de Timbers. Na een kwartier kende de ploeg zijn eerste echt gevaarlijke moment. Na een goede aanval besloot Johnson om van dertig meter uit te halen. Via de vingertoppen van Troy Perkins ging de bal over het doel heen.

In het restant viel er weinig te genieten in het Rio Tinto Stadium. De ploegen maakten er met name een schaakspel op het middenveld van. Voor de supporters kwam daar na rust verandering in. Met wat wissels aan de kant van Salt Lake liepen de aanvallen wat frisser.

Na een uur spelen was daar een mooi voorbeeld van. Aanvoerder Kyle Beckerman chipte de bal de zestien meter in, waarna Saborio mooi, hard en geplaatst raak kopte. De inzet was niet meer te keren voor keeper Perkins.

Met het doelpunt was het verzet van Portland gebroken. Plots had Saborio er zin in om zijn totaalproductie van dit seizoen op te krikken. Amper twee minuten na de eerste goal, kopte hij opnieuw raak. De spits was ditmaal eerder bij een scherpe voorzet van Wingert dan Perkins die mistastte.

Aan de hand van de frivool spelende Javier Morales ging de thuisploeg op zoek naar meer goals. De grote mogelijkheid was er al voor Saborio op zijn derde binnen te knikken, maar de bal werd van de lijn gehaald. Volgens de assistent-scheidsrechter gebeurde dat echter met de hand.  Chara moest met rood het veld ruimen en Saborio kreeg vanaf elf meter alsnog de kans om zijn hattrick te voltooien.

Met zijn derde van de avond, en zijn tiende van het seizoen, gooide Saborio het duel definitief op slot. In het laatste kwartier freewheelde RSL op weg naar een grotere score, maar dankzij Perkins bleef dat de Timbers bespaard.