Bernadina: Komst MLB is fantastisch

Door

Division Series - St. Louis Cardinals v Washington Nationals

De honkbalbond maakte vandaag bekend dat er in Hoofddorp een Major League waardig stadion gebouwd gaat worden met als doel om drie competitiewedstrijden in 2014 of 2015 naar Nederland te halen. “Dit is geweldig nieuws”, laat baseballprof Roger Bernadina in een exclusieve reactie aan SportAmerika weten. De 28-jarige Nederlander speelt voor de Washington Nationals en komt begin maart voor het Nederlands team uit in de World Baseball Classic.

Jongeren

Bernadina, geboren op Curacao, leerde in Nederland honkballen en had als kleine jongen nooit durven dromen dat spelers uit de Major League naar Nederland zouden komen. “Ik wist dat er achter de schermen wat speelde”, zegt de outfielder die samen met pitcher Rick van den Hurk zijn steentje heeft bijgedragen met de European Big League Tour.

De impact in Nederland zal groot zijn meent Bernadina. “De jeugd in Nederland krijgt nu de kans om spelers uit de Major League van dichtbij mee te maken. Fantastisch toch?” The Shark denkt ook dat dit een goede stap kan zijn voor de toekomst van de sport in Nederland. “Jongens dromen ervan om in Amerika te spelen en dit plan geeft ze een extra stimulans.”

Het zou mooi zijn als de Washington Nationals dan naar Nederland zouden afreizen. Bernadina begint te lachen. “Dat zou mooi zijn. Ik ga het even vragen aan onze eigenaren.”

World Baseball Classic

Bernadina is op dit moment hard aan het trainen, vooral krachttraining, en kijkt ernaar uit om voor Nederland te spelen tijdens de World Baseball Classic. “Ik kan niet wachten om weer te spelen. Het is leuk om al die jongens als Andruw Jones weer te spreken en talenten als Profar en Bogaerts aan het werk te zien.”

Nederland beschikt over een sterke selectie, maar Bernadina waagt zich niet aan voorspellingen. “Het belangrijkste is de sfeer in de groep en de chemie met elkaar. Ik heb er vertrouwen in, want we willen allemaal winnen.” Nederland begint de World Baseball Classic op 2 maart met een wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen