NBA Recap (114): Paul ‘clutch’ in zege op Houston

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 114.

Houston Rockets at LA Clippers 91-95

Chris Paul is clutch! De Houston Rockets hadden tegen het eind van het vierde kwart een voorsprong van 87-81 in handen. Het moment dat CP3 de regie over nam. De kleine spelverdeler scoorde 12 punten in de laatste twee minuten en 42 seconden en leidde zijn Clippers naar een 95-91 overwinning. Paul was goed voor 23 punten, 5 assists en 5 steals. De Clippers hebben nu een 25-18 record.

New York Knicks at Indiana Pacers 102-88

Happy St. Patricks Day! De New York Knicks trokken speciaal hun groene tenues aan en wisten voor de tweede keer in twee dagen de Indiana Pacers te verslaan. Jeremy Lin was goed voor 19 punten, 7 rebounds en 6 assists en de Knicks zijn nog altijd ongeslagen met coach Mike Woodson (3-0). Roy Hibbert noteerde 24 punten en 12 rebounds voor de Pacers die van de laatste acht wedstrijden er zes verloren.

Toronto Raptors at Charlotte Bobcats 103-107

Spelverdeler DJ Augustien kreeg het advies om meer de basket aan te vallen. Dat hebben de Toronto Raptors geweten. De spelverdeler van de Charlotte Bobcats noteerde 23 punten en deelde 11 assists uit in de 107-103 overwinning. Gerald Henderson was goed voor 24 punten en Corey Maggette scoorde 21 punten voor de Bobcats, de tweede zege in de laatste vier wedstrijden.

Philadelphia 76ers at Chicago Bulls 80-89

De Chicago Bulls speelden voor de dertiende keer dit seizoen zonder hun sterspeler Derrick Rose. Geen probleem voor de ploeg van coach Tom Thibodeau. C.J. Watson verving Rose in de basis en scoorde 20 punten en Joakim Noah was goed voor 13 punten en 11 rebounds en de Bulls versloegen in eigen huis de Philadelphia 76ers. Zonder Rose heeft Chicago zelfs een 9-4 record.