Knicks laten Jeremy Lin gaan

Door

De New York Knicks hebben besloten om Jeremy Lin niet te behouden voor de club. Lin verruilt de Knicks voor de Houston Rockets, die hem een drie jarig contract ter waarde van ruim 25 miljoen dollar hadden geboden. De Knicks stelden in eerste instantie dat ze elke aanbieding op de 23-jarige restricted free agent zouden matchen, maar vonden het bod van de Rockets toch te veel van het goede. Lin verdiende afgelopen seizoen een kleine 800 duizend dollar.

De Knicks stelden in een reactie dat vooral het derde jaar de boosdoener was in het besluit Lin te laten gaan. De Rockets bieden Lin 14,8 miljoen dollar in het derde jaar, tegenover jaarlijks ruim vijf miljoen dollar in de eerste twee contractjaren. Met de nieuwe luxury belasting die afgelopen december in de arbeidsovereenkomst tussen de NBA en de spelers werd vastgelegd, zouden de Knicks door de hoge contracten van Carmelo Anthony, Amar’e Stoudemire en Tyson Chandler bijna 43 miljoen dollar voor Lin moeten betalen in het seizoen 2014-2015.

Lin was  de revelatie van het afgelopen seizoen. In februari en maart was hij bepalend in de opstanding van de Knicks met een reeks uitstekende wedstrijden. De uitschieter kwam tegen het Los Angeles Lakers van Kobe Bryant toen hij 38 punten scoorde. Anderhalve maand en 25 duels later raakte Lin geblesseerd aan zijn knie en miste daardoor de rest van het seizoen.

Met zijn overgang naar de Rockets keert hij terug bij het team waar hij aan het begin van het vorige seizoen ook al even speelde. Door de vele spelers die Houston toen op het roster had staan, werd Lin vrijgegeven en opgepikt door de Knicks. Nu de Rockets meer plek en financiële ruimte hebben was het terughalen van Lin een belangrijke move voor het team van coach Kevin McHale.

Reactie Lin op Twitter:

 

Enkele highlights van Jeremy Lin:

 

Ook leuk om te lezen