Paul George wil LeBron en Kobe als mentor

Door

Indiana Pacers v Miami Heat - Game Two

De loopbaan van Paul George gaat als een speer. In slechts twee seizoenen tijd wist de speler van de Indiana Pacers op te klimmen van talent tot superster in de NBA. Het moment dat hij daar arriveerde is heel duidelijk aan te wijzen. In het tweede duel van de play-off series tegen de Miami Heat passeert George zijn directe tegenstander LeBron James en dunkt genadeloos op Chris Andersen. Als the King vervolgens direct antwoordt met een rake driepunter zoekt hij George even op en zegt “I got you back, young fella”, waarop de heren even low fiven. Het is precies dat moment dat lijkt iedereen te beseffen dat George the real deal is.

Vanaf dat moment bestaat er een band tussen George en James. Sommigen zeggen zelfs dat James zijn pupil heeft gezegend met superkrachten tijdens de korte aanraking. George staat bekend als een harde werker en iemand met een constante interne motivatie om beter te worden. In een recent interview met basketballinsiders.com zegt hij graag eens van LeBron James te willen leren.

“Ik zou graag met hem praten over zijn visie en zijn gedachtes over het spel, omdat ik denk dat hij me kan helpen een nieuw niveau te bereiken. Ik hoop dat we ooit een relatie op kunnen bouwen waar ik met hem kan praten over bepaalde aspecten van het spel. Niet tijdens het seizoen, want daar ben ik te competitief voor, maar misschien in de zomer.”

George, die dit seizoen goed is voor 22.7 punten, 6.5 rebounds, 3.7 assists en 1.8 steals, wil net goed voor worden als James. “Deze league staat bol van onderlinge rivaliteit, dus als ik tegen hem (LeBron, red.) speel wil ik als de betere speler van het veld stappen. Maar op hetzelfde moment kan ik tegen hem opkijken als speler en ik zal ook tegen hem op blijven kijken, want hij staat op het moment op de positie van waar ik wil zijn.”

Het is realistisch te noemen dat James en George komende zomer een paar dagen samen zullen trainen. Iets wat de drievoudig MVP al eerder deed met onder andere Kevin Durant en Chris Paul. LBJ heeft zich al meerdere malen lovend uitgelaten over George, en zei onlangs in een inteview met GQ dat hij een rol als mentor niet zou afwijzen.

“Ik ben erg goed in het het zien van talent. Ik wist dat George heel erg goed kon worden en heb een paar gesprekken met hem gevoerd. Als iemand naar mij komt voor advies om beter te worden, dan geef ik dat. Ik kan niet zeggen wat ik heb gezegd. Dat is geheim”, aldus James, die onlangs ook al de rol van mentor op zich nam voor NFL-talent Johnny Manziel.

Ook leuk om te lezen