NBA Update: Heat te hot voor Cavs, Spurs clinchen playoff spot

111 Cavs vs Heat DS

Heat lopen weg in Q3

All-Stars LeBron James en Kyrie Irving mochten rusten op zaterdagavond. Het resultaat? Een haploze L tegen de Miami Heat, die een ruime 120-92 op hun conto mochten schrijven. Goran Dragic voerde Miami aan met 23 punten. Center Hassan Whiteside had 20 punten en 13 rebounds. De Heat converteerden 18 driepunters, hun hoogste aantal dit seizoen en tweede-meeste in de geschiedenis van de franchise. De Heat (29-34) hebben nu 18 van hun laatste 24 contests gewonnen en blijven daarmee alsnog in de running voor een plek in de playoffs. Cleveland stond vroeg in de wedstrijd acht punten los, maar zag die voorsprong op het einde van Q1 al teniet gedaan – het kwart eindigde 35-35. Q2 werd afgesloten met een 18-4 run van Miami, wat zorgde voor een 67-51 halftime lead. met 32-24 in Q3, zat de Heat stevig in het zadel.

De Cavaliers zijn 0-voor-5 dit seizoen zonder LeBron James.

Spurs te sterk voor T’Wolves

De Spurs veroverden voor het 20e seizoen op rij een plekje in de playoffs. Dit jaar gebeurde de clincher in een 97-90 overwinning op de jonge Timberwolves. Met een zevende achtereenvolgende W is hun record 48-14, twee wedstrijden achter Golden State voor de top spot in het Westen. Forward Kawhi Leonard ontplofte voor 34 punten, waarvan zes in overtime, en droeg San Antonio nagenoeg op zijn schouders. Big man LaMarcus Aldridge pakte uit met 18 punten en 10 rebounds.

Karl-Anthony Towns voerde Minnesota aan met 24 punten en 14 rebounds. 20 en 8 daarvan kwamen in de eerste helft.

Clippers temmen Bulls in 2e helft

Jamal Crawford is het beu om te verliezen: de shooting guard had het na vier L’s op vijf wedstrijden wel gezien en pakte uit met 25 punten (10-voor-17) vanop de bank om Chicago een kopje kleiner te maken, 101-91. Point guard Chris Paul scoorde 17 punten – allemaal in de tweede helft.