Indians designaten Rick van den Hurk for assignment

Door

Rick van den Hurk is door de Cleveland Indians ‘designated for assignment’. Dat betekent dat de 26-jarige Nederlander niet meer in aanmerking komt voor de Major League club en dat hij van de ’40-man roster’ is afgehaald. Om in de Major Leagues te spelen moet je op de 40-man roster staan.

De Indians hebben nu tien dagen om te beslissen wat ze met Van den Hurk doen: of op waivers plaatsen (dat kan alleen de eerste zeven dagen), of traden, of releasen.

Angels
De Indians zijn momenteel in onderhandeling met de Los Angeles Angels over het verkrijgen van outfielder Bobby Abreu. Het zou dus kunnen dat Van den Hurk een onderdeel van die ruil wordt, maar de kans is klein. Al gaf Van den Hurk eerder aan dat de Angels wel interesse in hem hadden.

Het is afwachten wat het lot is van Van den Hurk, maar over een paar dagen weten we waarschijnlijk meer.

Heen en weer
Van den Hurk heeft al een paar keer zijn spullen moeten pakken de afgelopen maanden. Eerst werd Van den Hurk gereleased door de Baltimore Orioles, daarna tekende hij bij de Toronto Blue Jays en vervolgens werd hij door de Indians geclaimed op waivers van de Blue Jays.

Ook leuk om te lezen