Knicks laten oog vallen op Rasheed Wallace

Door

Rasheed Wallace speelt volgend seizoen mogelijk ook nog in de NBA. De 38-jarige veteraan werd zaterdag gespot met Marcus Camby en Kurt Thomas van de New York Knicks. Naar verluidt wil de ploeg uit de Big Apple een roosterplek in ruimen voor Wallace. Het zou gaan om een contract voor een jaar ter waarde van een bedrag om en nabij de miljoen dollar. Wallace moet het front court van de Knicks komen versterken.

De laatste club waar Wallace voor speelde was Boston Celtics. Met Boston reikte hij in 2010 tot de finale, waarin Los Angeles Lakers nipt te sterk was. Zijn laatste NBA-duel speelde Wallace op 17 juni tijdens de game 7 van die NBA-finale. Als vervanger van de geblesseerde Kendrick Perkins scoorde hij 11 punten en raakte 5 van zijn 11 schoten. Aan het eind van het seizoen werd hij zijn contract door de Celtics afgekocht en ging hij officieel met pensioen.

Wallace werd in 1995 als vierde gedraft door de Washington Wizards, maar vertok daar al snel. Hij belandde bij de Portland Trail Blazers, waar hij zich tot een belangrijke speler ontwikkelde. Zijn overgang naar de Detroit Pistons in 2004 bracht hem zelfs een kampioensring. Wallace speelde in meer dan duizend NBA-wedstrijden en kwam daarin tot vijftien punten, bijna zeven rebounds en twee assists per duel.

Met de komst van Wallace beschikken de Knicks over vier van de negen oudste basketballers in de league.

 

Ook leuk om te lezen