White Sox en Tigers gesweept

Door

De Chicago White Sox, koploper in de AL Central, heeft een slechte week achter de rug. Nadat de ploeg van Robin Ventura de laatste twee duels in de serie tegen de Kansas City Royals had verloren, volgde er dit weekend een sweep door de Los Angeles Angels. Ondanks deze vijf achtereenvolgende nederlagen blijven de White Sox de Central Division wel aanvoeren en hiervoor mogen ze de Minnesota Twins dankbaar zijn. De Detroit Tigers, de enige overgebleven concurrent voor de divisietitel, verloren zondag in eigen huis allebei de wedstrijden in de double header, waardoor de ChiSox een voorsprong van één wedstrijd behielden.

Weaver

De White Sox hadden zondag weinig in te brengen tegen Angels-starter Jared Weaver, al waren er in de eerste inning nog kansen. Alex Rios en A.J. Pierzynski wisten met drie man op de honken echter niet te profiteren. In het vervolg kregen de bezoekers geen voet meer aan de grond, al werd er in de zevende inning nog wel een punt gescoord. Maar aangezien de Angels in het bedrijf ervoor al vier keer hadden gescoord (waaronder twee RBI’s van Albert Pujols, zijn 100e en 101e van dit seizoen), was de sac fly van Dayan Viciedo slechts voor de statistieken.

In Detroit verging het de Tigers niet beter. In de eerste wedstrijd van de double header tegen de Twins gingen de bezoekers onder aanvoering van Joe Mauer (die vier RBI’s wist te noteren) met duidelijke cijfers (10-4) met de overwinning aan de haal. Het tweede duel was een stuk spannender, want na negen innings stond er een 1-1 stand op de borden en moest er dus een verlenging aan te pas komen. In de tiende inning sloeg Jamey Carroll echter Denard Span over de thuisplaat, waarna closer Glen Perkins de tweede overwinning op de dag veiligstelde voor de Twins.

AL East

In de AL East haalden de New York Yankees en Baltimore Orioles lange tijd het beste in elkaar naar boven. Beide ploegen wisten een knappe winning streak neer te zetten (al gebeurde dat een aantal keer met het nodige kunst- en vliegwerk), maar zondag liepen ze allebei weer eens tegen een nederlaag in. De Yanks verloren in eigen huis met 4-5 van de Oakland Athletics, terwijl de O’s met 2-1 onderuit gingen in Boston. Daarmee blijft ook hier het verschil één wedstrijd, in het voordeel van de Yankees.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen