MLS Recap: Houston pijnlijk onderuit tegen Philly

Houston Dynamo heeft een pijnlijk nederlaag geleden tegen Philadelphia Union. Op bezoek in Philadelphia kreeg Dynamo met 3-1 aan de broek en moet het nog alle zeilen bijzetten om in de laatste vier duels de play-offs veilig te stellen. Bij rust was de stand nog 1-1, maar in de tweede helft kon Dynamo de thuisploeg niet langer bijbenen. Freddy Adu was de grote man bij Philly met twee goals.

Philadelphia maakte met de overwinning een einde aan een slechte reeks van acht nederlagen op rij. In die serie kwam de ploeg slechts vier keer tot scoren. Tegen Dynamo werd afgerekend met die aanvallende schaarste. Freddy Adu zette Philly na een klein half uur spelen op voorsprong, maar Houston noteerde vlak voor rust via Oscar Boniek García de gelijkmaker. Adu bezorgde Union vlak na rust echter weer een voorsprong dankzij een benutte penalty. Het was Josué Martinez die twintig minuten voor tijd de eindstand op het scorebord zette.

Met de zege houdt Philadelphia Union, dat op een achtste plaats staat in de Eastern Conference de kans op de play-offs nog levend. Bij een gelijkspel of nederlaag was de ploeg definitief uitgeschakeld geweest. Houston heeft echter nog maar drie punten uit vier duels nodig om de Union alsnog de toegang tot het naseizoen te ontzeggen. Dynamo voelt op de vijfde plek wel de hete adem van Columbus Crew in de nek, na dertig speelronden is het verschil tussen beide ploegen slechts één punt, 46 om 45.

D.C. United – Chivas USA, 1-0

Vancouver Whitecaps – Colorado Rapids, 2-2