Ducks verliezen dure punten, Kings verliezen streak

Door

Los Angeles Kings v Phoenix CoyotesGisteren meldden we al dat de Anaheim Ducks het aangewezen team is om te fungeren als uitdager voor de eenzaam koplopende Blackhawks. Maar vandaag laten ze in overtime dure punten liggen, waardoor het gat tussen de nummer één en twee blijft steken op zeven punten. De Kings doorbreken op hun beurt een prima winning-streak van vijf wedstrijden, door te verliezen van de Vancouver Canucks.

De Ducks gingen allesbehalve roemloos ten onder tegen de Phoenix Coyotes. Met name door een bijdrage van drie doelpunten door Andrew Cogliano, weet het team uit Anaheim zowel de 3-2 als 4-3 voorsprong te pakken. Maar de Coyotes blijken toch te sterk. Met twee goals trekt Steve Sullivan, left wing, de score binnen de reguliere tijd weer gelijk, om vervolgens in overtime het genadeschot af te leveren in het voordeel van Phoenix.

Voor de Los Angeles Kings ging het er allemaal stukken roemlozer aan toe op het ijs in Vancouver. Waar het team prima bezig was met winnende reeks van vijf wedstrijden, gaat het tegen de Canucks onderuit. Tot in de tweede periode gaat het vrij gelijk op tot de gelijkmaker van Jordan Nolan, 2-2. Daarna buigt de wedstrijd geheel richting de kant op van Vancouver. Met name Jannik Hansen draagt bij met een doelpunt en assist, wat de eindscore richting 2-5 tilt. De Kings zijn hun momentum kwijt.

Ook leuk om te lezen